Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Scour – Black
Nuclear Blast
Release datum: 27 november 2020
“De stem van Phil Anselmo is onherkenbaar eigenlijk, hij trekt alle registers open, behalve dan die we gewend zijn van zijn werk bij Pantera.”
8.5/10
Berto I 20 november 2020

Scour is een balck metal band die is opgezet door een stel bekende muzikanten uit de extreme metal scene. De bekendste is wellicht Phil Anselmo, maar ook Adam Jarvis en Mark Kloeppel zijn bekend met de extremere metal, respectievelijk afkomstig uit de bands Pig Destroyer en Misery Index. De band heeft in de afgelopen jaren al enkele EP’s uitgebracht en als laatste wapenfeit een cover van ‘Massacre’ van Bathory in 2019. Nu is er dan een nieuwe EP en er is weinig veranderd.

Nog steeds speelt de band razende black metal, gebaseerd op de originele black metal uit Noorwegen in de jaren negentig, maar met een moderne aanpak. De snelheid ligt nog iets hoger, en er zit een behoorlijke dosis grindcore in de muziek verwerkt. De eerste vier songs razen aan je voorbij als ware het een tornado en er wordt messcherp gemusiceerd, want alle noten zijn bijna te horen. Dat is een behoorlijke prestatie van deze door de wol geverfde muzikanten. ‘Microbes’ is een duister, onheilspellend klinkend instrumentaaltje voordat ‘Subprime’ weer razend uit de startblokken vertrekt. Ondanks de hoge snelheden, die mogelijk de songs iets teveel op elkaar doet lijken, zitten er wel degelijk nuances in de songs. Af en toe een kleine teruggang in snelheid, in samenwerking met een melodieus stuk gitaar, maken dat de songs toch een eigen identiteit krijgen. De stem van Phil Anselmo is onherkenbaar eigenlijk, hij trekt alle registers open, behalve dan die we gewend zijn van zijn werk bij Pantera. Mogelijk een bewuste zet, om maar geen vergelijkingen op te roepen. Dat is zeker gelukt, want Pantera fans zullen hier niet veel mee kunnen. Liefhebbers van razende en modern klinkende black metal echter hebben hier weer een klein pareltje in handen.