Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Ricky Diamond – Already Dead
Bad Reputation Records
Release datum: 15 januari 2020
Tekst: Bart Meijer – 02 januari 2020
“Het is zo’n plaat die over je heen rolt als een geoliede stoomwals en regelmatig verrassend uit de hoek komt.”
7.8/10

Op een gegeven moment zijn er genoeg Wizards, Bongs en Spacegoats en wil je als stoner band een naam die opvalt binnen de kolkende zeeën van geluid. Ricky Diamond doet dat en de naam reflecteert gelijk de muzikale aanpak die dit drietal hanteert: net even anders dan wat we al gewend zijn.

De intro, ‘Call Mr. D’, belooft door zijn western-achtige gefluit een grandioosheid die de band al heel snel waarmaakt door alles dat er na komt te laten klinken als stoere mannenmuziek (als in: gemaakt door stoere mannen). Het is een heleboel recht toe recht aan rockwerk en alhoewel de band zichzelf vooral niet te serieus neemt weerhoudt dat ze er niet van genadeloze riffs en melodieën door de speakers te knallen. Dat doen ze niet bepaald subtiel, maar als je je laat meevoeren door de baslijnen en drumslagen merk je dat hier ook hele interessante, scherpzinnige stukken muziek verborgen liggen. Het is heel gaaf bijvoorbeeld hoe tijdens ‘Wall Of Stone’ de gitaarlijnen door elkaar borrelen en om elkaar heen draaien zodat het effect niet alleen hypnotiserend is, maar gewoon emotioneel.

‘Already Dead’ is een explosief en heerlijk rauw album dat zeker de aandacht van elke metalfan verdient. Het is zo’n plaat die over je heen rolt als een geoliede stoomwals en regelmatig verrassend uit de hoek komt. Stoner is één van de dingen die een mens gelukkig maakt en dit album is daar geen uitzondering

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.