Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Rezet – Truth in Between
Metalville Records
Release datum: 29 januari 2021
“Liefhebbers van thrashy heavy metal met hier en daar een uitstapje naar iets rustiger werk doen er goed aan dit nieuwe album van Rezet een luisterbeurt te geven.”
7.8/10
Erik Boter I 14 januari 2021

Na het goed ontvangen album ‘Deal With It!’ uit 2019 komt het Duitse Rezet relatief snel met de opvolger ‘Truth In Between’. Het is inmiddels het vijfde album van de Duitsers wiens sound het ergens houdt tussen traditionele heavy metal, thrash metal en hardrock. Op basis daarvan kun je de conclusie trekken dat we hier te maken hebben met een afwisselend album, wat ook zo is.

De songs dan. ‘Back For No Good’ trapt lekker swingend af. De thrash metal invloeden liggen er dik boven op, maar zanger/gitarist Ricky Wagner wijkt in zijn stemgeluid op een prettige manier af van zijn Duitse collega’s in de scene. Dat maakt de opener eens te meer een hele prettige track om naar te luisteren. De stem van Ricky doet af en toe denken aan die van onze eigen Leon Goewie (Vengeance). ‘Populate.Delete.Repeat’ is een lekkere stamper in een prima ‘Van Beukestein’ tempo en is ook al als single via de streamingdiensten te beluisteren. Drummer Bastian Santen verdient de grootste veer in zijn reet van de club muzikanten van Rezet. Wat een heerlijke drive heeft die man in zijn spel. Hij maakt veel gebruik van zijn toms en bekkens waardoor elk gaatje in de tracks swingend wordt dicht gemept.

De productie is lekker om naar te luisteren waarbij de nadruk niet per sé op de gitaren is gelegd maar de drums en bas ook duidelijk veel ruimte hebben gekregen. Deze aanpak benadrukt het swingende karakter van de meeste van de tracks op dit album. De meest radiovriendelijke track van het album heet ‘Renegade’ en laat wel horen dat een melodieus nummer zingen niet de sterkste kant is van Ricky Wagner. Hij komt op de hardere tracks, waar hij zijn brulboei helemaal open kan trekken en fijn kan schreeuwen, toch het beste tot zijn recht. Dat is in negatieve zin ook te horen op de ballad van het album, ‘Infinite End’. Op ‘Half A Century’ is als gaste Sonia Nusselder te horen, een Nederlands talent op gitaar en bas die je misschien kent van de all-female band Burning Witches waar zij tot voor kort deel van uitmaakte. Liefhebbers van thrashy heavy metal met hier en daar een uitstapje naar iets rustiger werk doen er goed aan dit nieuwe album van Rezet een luisterbeurt te geven.