Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

QUEEN + ADAM LAMBERT NAAR ZIGGO DOME MET RHAPSODY TOUR

25-09-2019

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei 2020 komen Queen + Adam Lambert naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De show is onderdeel van de gloednieuwe “Rhapsody Tour’’. Na een uiterst succesvolle tour in Noord-Amerika, doet de band volgend jaar Europa en de UK aan. De kaartverkoop voor de concerten in Ziggo Dome start vandaag om 10:00 uur via Ticketmaster.

De originele bandleden van Queen, Brian May en Roger Taylor, treden in het late voorjaar nog een keer samen met frontman Adam Lambert op in de UK en Europa. Het is de eerste keer dat Queen in Europa optreedt sinds de razend populaire, met Oscars bekroonde film “Bohemian Rhapsody” werd uitgebracht. De gloednieuwe en langverwachte “Rhapsody”- show, al geprezen als een wonder op gebied van “technische vooruitgang”, gaat begin 2020 van start met zeventien arena- en stadionshows in Zuid-Korea, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. In hun nieuwste productie laten Queen + Adam Lambert nogmaals zien dat zij meester zijn op het gebied van extravagante optredens en weelderige visuals.

Set designer Ric Lipson zegt over de twee-en-een-half uur durende productie: “A new chapter in the history of the band. Once again for them expanding the parameters of what a live music experience can be, this new show delivers the band’s most spectacular yet, an innovative and interactive celebration of the continued power of Queen’s music.”

De tour komt op het moment dat Queen aanhoudend populair is, mede vanwege het grote filmsucces. “Bohemian Rhapsody” introduceerde de muziek van Queen aan een nieuw publiek met recordbrekende resultaten. Naast dat “Bohemian Rhapsody” de meest succesvolle biografische film in de muziek aller tijden is, beleefde Queen’s originele soundtrack van de film ook een enorm succes. Sinds het debuut in 2018 staat het album hoog in de UK album charts en in Amerika werd het de hoogst genoteerde album van Queen in 38 jaar. In Noord-Amerika verkocht Queen in de eerste helft van 2019 meer albums dan welke andere artiest dan ook.

De Europese tour gaat 24 mei van start in Italië, waarna het langs Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk reist om de Europese tour af te sluiten op 1 juli in Denemarken.
Queen trad voor het eerst samen met Adam Lambert op tijdens de finale van American Idol in 2009. Sindsdien hebben ze bewezen een succesvolle formatie te zijn met meer dan 200 optredens over heel de wereld.

Billboard over The Rhapsody-tour: “The show must go on without Freddie, but Queen and Adam Lambert have made it one hell of a show to remember.”

QUEEN + ADAM LAMBERT “Rhapsody Tour” UK & EUROPE 2020

Mei 2020
Zondag 24 mei Bologna, Italië – Unipol Arena
Dinsdag 26 mei Parijs, Frankrijk – AccorHotels Arena
Woensdag 27 mei Antwerpen, België – Sportpaleis
Vrijdag 29 mei Amsterdam, Nederland – Ziggo Dome
Zaterdag 30 mei Amsterdam, Nederland – Ziggo Dome

Juni 2020
Dinsdag 2 juni Londen, UK – O2
Woensdag 3 juni Londen, UK – O2
Vrijdag 5 juni Londen, UK – O2
Zaterdag 6 juni Londen, UK – O2
Dinsdag 9 juni Londen, UK – O2
Donderdag 11 juni Manchester, UK – MEN Arena
Woensdag 24 juni Berlijn, Duitsland – Mercedes-Benz Arena
Vrijdag 26 juni Cologne, Duitsland – Lanxess Arena
Zondag 28 juni Zurich, Zwitersland – Hallenstadion
Maandag 29 juni München, Duitsland – Olympiahalle

Juli 2020
Woensdag 1 juli Kopenhagen, Denemarken – Royal Arena

Een volledig overzicht met alle tourdata van de Queen + Adam Lambert concerten is te vinden op de Queen homepage.

Queen + Adam Lambert – Rhapsody Tour
Vrijdag 29 mei en zaterdag 30 mei 2020 I Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur I Entree: vanaf €84 (incl. servicekosten)

Meer info vind je op hier.
De kaartverkoop voor de concerten start woensdag 25 september om 10:00 uur via Ticketmaster.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.