Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Protosequence – A Blunt Description Of Something Obscene
Lacerated Enemy Records
Release datum: 19 mei  2020
“Nog niet echt een eigen stijl en de hoeveelheid ideeën kunnen misschien nog wat pakkender worden gestructureerd, maar het vraagt wel om een volledig album van de gasten uit Canada.”
7.6/10
Berto I 06 mei 2020

Protosequence is een Canadese technische death metal band, zoals er al redelijk veel rondlopen tegenwoordig. Als invloeden noemen ze zelf Job For A Cowboy, The Faceless, Archspire en Rivers Of Nihil. Een goede typering van de sound lijkt me. De band noemt het zelf een EP, maar ‘A Blunt Description Of Something Obscene’ duurt 42 minuten met acht songs, dus het neigt toch meer naar een volledig album zou je zeggen. Die tijdsduur is echter ontstaan doordat ze de eerste vier songs met zang nog eens overdoen, maar dan volledig instrumentaal.

Het begint met ‘Savagery In Fundamental Behaviours’ wat een standaard song genoemd mag worden in techdeath-land. Veel noten, agressieve zang en manisch drumwerk. Vervolgens begint het titelnummer begint lekker chill met cleane en overtuigende zang en knalt er dan in met een enorme impact. In dit nummer valt alles heel goed op zijn plaats, alle gitaarpartijen (die lekker variërend zijn), alle drumpartijen (waarbij de bek van menig fysiotherapeut open valt denk ik)  en met name op het gebied van de zang waar ze alle registers opentrekken die er op extreem gebied zijn, echt niet gezond en een natte droom voor menig KNO-arts. Het beste nummer van deze EP en de band laat hier horen echt talent te hebben voor deze stijl van death metal. Volgens mij is het ook nog eens een hele jonge band, dus de toekomst ligt open voor ze gok ik. ‘Bleeding The Alienist’ en ‘The Pale’ houden het niveau lekker vast en we hebben dan een visitekaartje waar je U tegen kunt zeggen.

Nog niet echt een eigen stijl en de hoeveelheid ideeën kunnen misschien nog wat pakkender worden gestructureerd, maar het vraagt wel om een volledig album van de gasten uit Canada. De instrumentale versie van de songs laat nogmaals horen wat de heren in huis hebben, al mis je de zang wel een beetje.