Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Persekutor – Permanent Winter
Svart Records
Release datum: 04 september 2020
“Door de genoemde invloeden klinkt de band vrij ‘old school’ en ze weten het gevoel van de jaren tachtig goed te combineren met een moderne aanpak.”
7.1/10
Berto I 03 september 2020

Het Roemeense Persekutor staat te boek als een ice metal band. Wat dit precies betekent kan ik wel raden, maar het gegeven alleen al dat dit als een apart genre geldt is natuurlijk belachelijk. In de songtitels worden met enige regelmaat de woorden ‘snow’, ‘winter’ en ‘frost’ gebruikt, dus de link is snel gelegd, maar zegt het ook wat over de muziek zelf?

De sound van de band kan je omschrijven als oude Venom gemengd met Immortal en de NWOBHM. Een interessante mix, want de songs klinken lekker pakkend, al neigen sommige songs na enkele draaibeurten een beetje saai te worden, maar over het algemeen is het een leuk album geworden. De songs hebben een open geluid, wat het prettig luisteren maakt. De riffs zijn simpel, maar erg goed te noemen en bepalen voornamelijk de sound van de band. De zang daarentegen klinkt weer wat vlak, wat dan ook vaak de eerder genoemde saaiheid inleidt. Door de genoemde invloeden klinkt de band vrij ‘old school’ en ze weten het gevoel van de jaren tachtig goed te combineren met een moderne aanpak. Voor liefhebbers van niet al te ingewikkelde metal is Persekutor zeker een aanrader.