Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Omnium Gatherum – Slasher (EP)
Century Media Records
Release datum: 2 juni 2023
“Ja, songschrijven kunnen deze heren natuurlijk wel. Toffe muziek dus, maar wel kort met zijn 20 minuten speelduur. Het is nu eenmaal een EP.”
8.5/10
Vera Matthijssens I 23 juni 2023

Afgelopen weekend zagen we gitarist Markus Vanhala nog aan het werk op Graspop met Insomnium, maar ook met zijn andere band Omnium Gatherum blijft hij erg actief. In november 2021 bracht deze Finse melodieuze death metal band hun meest recente album ‘Origin’ uit, nu is er een tussendoortje, de EP ‘Slasher’ met vier songs.

Men vangt aan met het titelnummer ‘Slasher’, een nieuwe song waarvoor meteen ook een videoclip gemaakt is. Dit is een nakomertje van ‘Origin’ en dus ligt de song volledig in de lijn van hun vorige album, met ruwe grunts die me aan Amon Amarth doen denken in dit geval en een beetje cleane zang nu en dan. De song is pakkend. De zin ‘there is no shadow in the dark’ blijft al vlug hangen. Ja, songschrijven kunnen deze heren natuurlijk wel. Daarom vreemd dat we ook een overbodige cover van ‘Maniac’ van Michael Sembello hebben, maar het is hen vergeven. De resterende twee songs ‘Sacred’ en ‘Lovelorn’ zijn outtakes van de ‘Origin’ opnamesessies en zijn toen al opgenomen. Ook hier leuke melodieuze death metal die goed in het gehoor ligt. De mix en mastering vond plaats in de Fascination Street studio in Örebro (Zweden). Toffe muziek dus, maar wel kort met zijn 20 minuten speelduur. Het is nu eenmaal een EP.