Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Nightwish – Decades Live In Buenos Aires
Nuclear Blast
Release datum: 06 december 2019
Tekst: Sjak Roks – 27 november 2019
“En op basis van wat er op deze 2-CD/DVD te horen en te zien is wordt wederom duidelijk wat voor een zegen Floor voor Nightwish is geweest en andersom.”
9/10

Onze Nederlandse trots Floor Jansen was al een wereldster buiten Nederland, maar door haar medewerking aan het programma ‘Beste Zangers’ is ze inmiddels ook in ons kikkerlandje een bekende Nederlander maar vooral een enorm gerespecteerde zangeres geworden. En terecht, want elke week zong Floor de sterren van de hemel en liet haar mede-kandidaten menig maal met open mond van verbazing en bewondering achter. Haar hierdoor vergaarde bekendheid heeft haar zeker geen windeieren gelegd want alle aangekondigde solo-concerten waren binnen no-time uitverkocht en ook de in november van 2020 geplande Nightwish show in de Ziggo Dome mocht op dusdanig veel interesse rekenen dat er al snel een tweede optreden bijgepland moest worden.

De timing kon dus eigenlijk niet beter zijn voor deze live-registratie ‘Decades Live In Buenos Aires’, want Floor is hot en iedereen is uitermate nieuwsgierig hoe die metal-band van haar dan wel zal klinken. En op basis van wat er op deze 2-CD/DVD te horen en te zien is wordt wederom duidelijk wat voor een zegen Floor voor Nightwish is geweest en andersom. Gedurende een twintigtal nummers die men op 30 september van 2018 in Argentinië speelde, laat men er geen enkel misverstand over bestaan wie de absolute nummer één band binnen het symfonische metal genre is. De instrumentalisten onder aanvoering van Tuomas Holopainen zetten het song materiaal superstrak neer en de hemelse vocalen van Floor zorgen voor de spreekwoordelijke kers op de taart. Luister, kijk en geniet met volle teugen van nummers zoals ‘Wish I Had An Angel’, ‘Elan’, ‘The Greatest Show On Earth’ en ‘Nemo’, maar eigenlijk is het ruim twee uur durende concert één groot hoogtepunt. Voor de meesten die middels ‘Beste Zangers’ voor het eerst kennis gemaakt hebben met het vocale fenomeen Floor Jansen zal het wellicht allemaal nog wat aan de heavy kant zijn, maar diegenen die dit een kans gaan geven zullen zeker overstag gegaan zijn. De metal fans weten al heel lang waartoe deze Finse metal machine is staat is en dat wordt op deze ‘Decades Live In Buenos Aires’ nog maar eens op niet mis te verstane wijze bevestigd!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.