Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Nevelra – Conjure The Storm
M-Theory Audio
Release datum: 07 juni 2019
Tekst: Ramon – 11 juli 2019
“De band als geheel heeft nog wel wat stapjes te zetten om hun nummers daadwerkelijk naar topniveau te tillen, maar de basis is ontzettend veelbelovend.”
7.8/10

Blackened death metal band Nevalra gooide al behoorlijk hoge ogen met hun EP ‘The Black Flame’ uit 2015, maar met hun debuutalbum ‘Conjure The Storm’ is de band uit Missouri echt klaar voor de volgende stap. Op het moment van schrijven rondt het de Europese tour met Carach Angren af met een optreden in Baroeg, in een tour die in totaal zes weken geduurd heeft. Deze plaat hebben ze laten produceren door Dan Swanö en er zijn gastoptredens van zangers Andres Vargas (Thy Antichrist) en Mark Kloeppel (Misery Index, Scour).

De band is zoals je van het genre mag verwachten, duister, agressief, onheilspellend, melodieus zonder een sell-out te worden en de heren laten zien de kunst van de hiervoor vermelde meer dan aardig te beheersen. Met tien nummers laten ze een veelzijdig geluid horen, waarin de onderlinge band tussen de nummers altijd merkbaar blijft. Daarnaast is de band niet bang om het tempo af en toe te laten zakken, maar is het vooral de power waar de aantrekkingskracht zit. De grunt is diep, maar goed te volgen, de krijs, die is echt wel vrij bijzonder en echt heel erg sterk. En vooral smerig. De band als geheel heeft nog wel wat stapjes te zetten om hun nummers daadwerkelijk naar topniveau te tillen, maar de basis is ontzettend veelbelovend.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.