Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Ned Greenough – A Drop In The Bucket
Eigen Beheer
Release datum: 20 september 2019
Tekst: Leon Vonk – 11 december 2019
“Helaas mis ik iets dat de muziek bijzonder maakt, een bepaalde diepgang of volwassenheid in de composities waardoor je een emotionele verbinding krijgt met de muziek.”
6.5/10

Ned Greenough is een toetsenist, zanger en producer uit Amerika die nog niet zo lang bezig is met zijn muziek carrière. In 2018 kwam zijn eerste EP ‘Chances’ uit en bijna exact één jaar later is het tijd voor zijn officiële debuutalbum, ‘A Drop In The Bucket’. Naar eigen zeggen maakt hij progressieve art rock, maar persoonlijk kan ik er weinig échte rock in bespeuren.

Hoewel ik niet helemaal kan omschrijven waarom doet de muziek mij wel een beetje denken aan de Beatles, maar dan alsof ze de muziek vandaag de dag hadden opgenomen. Het meest opvallende is echter het ontbreken van hardere elektrische gitaar partijen. Af en toe is er wel gitaar te horen maar dan heel erg ondersteunend en melodieus. Muzikaal worden de liedjes vooral gedreven door het pianospel en de zang van Greenough. Hoewel hij dit niet echt slecht doet kan ik toch niet echt enthousiast worden van zijn muziek. Vooral de zang van deze muzikant is toch wel erg matig. Het is zuiver maar hij heeft weinig bereik en kan verder ook weinig met zijn stem. Instrumentaal is het wel okay. Bij vlagen is het wat rommelig ingespeeld en klinkt het daardoor soms wat chaotisch, maar zeker de rustigere liedjes klinken wel aardig en hebben soms zeker potentie. Wel vind ik de drums weinig innoverend en mist deze vaak een lekkere groove om de muziek nét even wat smaakvoller te maken. De basgitaren vind ik daarentegen een stuk interessanter, die treed weinig op de voorgrond maar speelt wel precies de juiste noten om het wat interessanter te maken.

Helaas mis ik iets dat de muziek bijzonder maakt, een bepaalde diepgang of volwassenheid in de composities waardoor je een emotionele verbinding krijgt met de muziek. Geen moment vind ik de muziek cool of heb ik het gevoel dat ik naar iets bijzonders aan het luisteren ben, het gaat het ene oor in en het andere oor weer uit. Misschien dat wat meer traditioneel gestructureerde liedjes, met een andere zanger, meer succes zouden opleveren. ‘A Drop In The Bucket’ heeft in ieder geval weinig indruk op mij gemaakt en is helaas dus geen aanrader.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.