Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Millennium – A New World
Pure Steel Records
Release datum: 25 oktober 2019
Tekst: Henk Biesterveld – 14 oktober 2019
“Het grootste euvel is echter zanger Mark Duffy die alles wel heel eentonig aan elkaar blaft en die zich bedient van zanglijnen waar elke creativiteit uit verbannen is.”
6.5/10

Millennium is een NWOBHM-band die er in den beginne in 1982 al bij was toen de stroming daadwerkelijk was ontstaan. Het jaar erop bracht men een EP uit waarna in 1984 een LP uitgebracht werd. Nadat men gebroken had met de eigenaar van het Guardians label is de band in 1988 ontbonden om pas in 2016 weer bij elkaar te komen. In 2017 verscheen het tweede album met de toepasselijke titel ‘Awakening’. Deze maand zal het derde album van deze oer heavy metal band verschijnen. ‘A New World’ heet de nieuwe plaat en zal verschijnen op CD en LP.

Muzikaal en productioneel heeft de band de zaken prima voor elkaar. De band bestaat uit gedreven muzikanten die hun vak verstaan en het metalen hart op de juiste plek hebben zitten. Songs als ‘Give Me A Sign’, ‘Kill Or Be Killed’ en met name ‘All Out War’ met verassend Hammondorgeltje zijn lekker in het gehoor liggende metal tracks. Gitaristen William Philpot en Louis Astbury spelen met overtuiging en weten precies waar ze goed in zijn. Hakkende riffs, fraaie solo’s en hier en daar een twin melodie. De ritmesectie bestaande uit drummer Darren Moore en bassist Paul Simpson hamert vervolgens alles strak aan elkaar. Tot zover dus geen klagen. Het grootste euvel is echter zanger Mark Duffy die alles wel heel eentonig aan elkaar blaft en die zich bedient van zanglijnen waar elke creativiteit uit verbannen is. Dat is jammer en dat wreekt zich na een aantal nummers. Muzikaal dus meer dan prima dit album alleen maakt de zang dat het een uiteindelijk wel een lange zit wordt om het hele album in een keer te luisteren.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.