Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Maya Mountains – Era
Go Down Records
Release datum: 17 april 2020
Tekst: Bart Meijer – 06 april 2020
“Dat en het vervormde stemgeluid van Toffanello dragen er veel aan bij je het gevoel te geven dat je daadwerkelijk in een hallucinerende staat verkeert.”
8.2/10

Ruim tien jaar na hun debuutalbum ‘Hash And Pornography’ komen de Italianen van Maya Mountains met de opvolger daarvan, ‘Era’. Niet dat ze die jaren stil hebben gezeten, maar soms heeft een goed album tijd nodig om te ontstaan en te rijpen. ‘Era’ is een conceptalbum geworden, waarop we Enrique Dominguez volgen op een bizarre reis door tijd, ruimte en vreemde werelden.

Het resultaat is een psychedelisch stoner rock album en het voelt alsof alles wat er gebeurt er op gespitst is de trip van Enrique zo levendig mogelijk te maken. Maya Mountains maakt niet alleen gebruik van heerlijke, vette riffs – alhoewel dat een erg goede basis is. De herhaling hiervan klinkt even klassiek als dat het doeltreffend is in het hypnotiseren van de luisteraar en hem aan de speakers gekluisterd te laten. Een ander belangrijk ingrediënt is de synthesizer, waarvoor een grote rol is weggelegd. De muziek krijgt hierdoor af en toe een vreemd randje, denk Primus of Butthole Surfers. Dat en het vervormde stemgeluid van Toffanello dragen er veel aan bij je het gevoel te geven dat je daadwerkelijk in een hallucinerende staat verkeert.

‘Era’ is een mooi album dat wel even tijd nodig heeft om zichzelf te openbaren. Als het kwartje eenmaal valt wordt duidelijk dat we te maken hebben met een typische maar originele en eigenzinnige stoner plaat die eigenlijk niet mag ontbreken in de collectie van fans van het genre. Maya Mountains slaagt er met hun muziek in de reis van Enrique bijna tastbaar te maken en dat is een knap staaltje muziekmaken!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.