Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Malevolence – Malicious Intent
Nuclear Blast
Release datum: 20 mei 2022
“Hun derde album laat een volwassen band horen met een eigen geluid die klaar staat om het publiek helemaal gek te maken”
8.8/10
Koen de Waele I 6 mei 2022

Al sinds hun debuut ‘Reign of Suffering’, maakte dit Britse vijftal furore met hun stevige mix van hardcore, metalcore en moderne thrash. Met het tweede album ‘Self Supremacy’ konden ze die status bevestigen en sinds kort maken ze deel uit van de grote Nuclear Blast familie. Vanaf ‘Malicious Intent’ uit de speakers knalt, ben je direct alle miserie van de afgelopen twee jaar vergeten.  

Persoonlijk vind ik dat de band op hun derde album wat meer de hardcore richting is uitgegaan maar het totale plaatje is zoveel meer. Het superkorte openingsnummer ‘Malicious Intent’ bevat die stevige lompe breakdowns en zorgt dat de luisteraar al helemaal opgewarmd is voor ‘Life Sentence’. Beukende drums en gierende gitaren die af en toe doen denken aan Hatebreed met opvallende goede zanglijnen van frontman Alex Taylor.

Op het volgende ‘On Broken Glass’ laat deze horen hoe hij vocaal gegroeid is met een bariton zang die wat weg heeft van Howard Jones ( Killswitch Engage, Light The Torch). Samen met het technisch hoogstaande gitaarwerk is dit alweer een dijk van een nummer. Nog zo een opvallend is ‘Higher Place’ dat begint als een akoestisch gespeelde ballad met mooi en warm zang en langzaam aan uitgegroeid tot een emotionele semi-ballad. Wat verder komt Matt Honeycutt (Kublai Khan) op ‘Above All’ een bijdrage leveren en Matthew Heafy (Trivium) geeft  ‘Salvation’ een hitgehalte met een heel sterk refrein. Hun derde album laat een volwassen band horen met een eigen geluid die klaar staat om het publiek helemaal gek te maken.