Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Mad-Era – Electricmegablack
Eigen Beheer
Release datum: 08 november 2019
Tekst: Koen de Waele – 18 november 2019
“Mad-Era probeert het jaren negentig rock en metal geluid terug nieuw leven in te blazen. Jammer genoeg ligt het niveau een pak lager als destijds.”
5/10

De basis voor dit Spaanse trio werd gevormd in 2014. In 2017 kwamen ze met hun debuut ‘Mad-Era’ en nu verschijnt de opvolger met de excentrieke naam ‘Electricmegablack’. Ze hebben zichzelf wat het label weird metal toebedeeld. Hiervoor laten ze heel wat verschillende stijlen horen waarvan grunge en alternatieve metal vooral opvallen. De nummers hebben echter een gemeenschappelijke deler en dat is dat op elk nummer riffs te horen zijn die dat typische groove geluid van Pantera laten horen.
Mad-Era probeert het jaren negentig rock en metal geluid terug nieuw leven in te blazen. Jammer genoeg ligt het niveau een pak lager dan destijds. Helemaal erg wordt het op het einde toe met het nummer ‘Melt’. Zelf beweren ze dat het nummer vooral beïnvloed werd door Rammstein,maar dit is toch wel een heel flauwe poging om de Duitse grootheden te imiteren. Niet echt iets om naar uit te kijken dus.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.