Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Mácula / Extinction Remains – S/T Split
Defense Records
Release datum: 11 december 2019
Tekst: Koen Bakker – 14 maart 2020
“Zoals bij dergelijke releases vaker voorkomt, moet je er maar vrede mee hebben dat de productie niet best is en het geheel klinkt als een veredelde oefenruimte sessie.”
5.5/10

De Braziliaanse bands Mácula en Extinction Remains hebben de handen in elkaar geslagen om samen te proberen wat meer bekendheid te vergaren via een split tape (uitgekomen via het Amerikaanse Last World Records) en CD (uitgekomen via het Poolse Defense Records) die nogal inspiratieloos ‘Mácula / Extinction Remains’ is genoemd. Mácula bestaat al een jaar of tien en wist tot dusverre wat splits en enkele bijdragen op verzamelaars te produceren. Extinction Remains wist tot op heden enkele EP’s uit te kotsen. Beide groepen geven op ‘Mácula / Extinction Remains’ hun eigen draai aan het begrip underground death metal (met crust invloeden).

Zoals bij dergelijke releases vaker voorkomt, moet je er maar vrede mee hebben dat de productie niet best is en het geheel klinkt als een veredelde oefenruimte sessie. Kun je je daar overheen zetten en je daadwerkelijk je tanden in de muziek zet, kom je waarschijnlijk net als ik tot de conclusie dat dit allemaal niet aardschokkend is. De schaal van Richter zal slechts de waarde “zeer licht” aangeven na het keihard beluisteren van dit CD’tje. Wikipedia weet ons dan te vertellen: “wordt slechts door weinig mensen waargenomen onder gunstige omstandigheden, hoogstens enkele (zeer) lichte objecten kunnen bewegen, vrijwel nooit enige vorm van schade”.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze bands.