Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Luca Sellitto
Pride & Joy Music
Release datum: 06 december 2019
Tekst: William Pezy – 25 november 2019
“Ik weet nog dat ik een jongetje van twaalf was toen mijn broer met de LP ‘Odyssey’ van Yngwie Malmsteen thuis kwam. Ik wist niet dat zo snel gitaarspelen mogelijk was. Ik ben nu wel benieuwd wat Luca dacht toen hij deze plaat voor het eerst hoorde.”
8/10

Luca Sellitto is geen onbekende is muziekland. Je zou hem bijvoorbeeld kunnen kennen als snarenplukker van de power/progressieve metal band Stamina. Met die band heeft hij vier puike studio albums uitgebracht en in het afgelopen jaar nog een live plaat. Luca is echter iemand die zijn dromen najaagt en brengt nu een solo plaat uit in de stijl van de artiesten waar hij zelf mee opgegroeid is. Dit zijn duidelijk bands die mij ook enorm hebben beïnvloed wat deze plaat een feest van herkenning maakt.

Ik weet namelijk nog dat ik een jongetje van twaalf was toen mijn broer met de LP ‘Odyssey’ van Yngwie Malmsteen thuis kwam. Ik wist niet dat zo snel gitaarspelen mogelijk was. Ik ben nu wel benieuwd wat Luca dacht toen hij deze plaat voor het eerst hoorde. De waanzinnige techniek, melodie en emotie overtuigden in ieder geval niet alleen mij maar ook vele anderen waaronder dus duidelijk Luca. Hij zet op deze plaat de geweldige stap door aardig wat jeugdhelden als gastmuzikant in te zetten. Om er een paar te noemen: Göran Edman (Yngwie Malmsteen, John Norum), Patrick Johansson (Yngwie Malmsteen, Impelliteri en Vinnie Moore) en bijvoorbeeld Henrik Brockmann (Royal Hunt, Evil Masquerade80). ‘The Voice Within’ kenmerkt zich verder natuurlijk door het geweldige gitaarspel van Luca, hij gaat zo ongekend tekeer dat ik deze plaat gerust op dezelfde plank naast mijn Yngwie albums kan zetten. Snelle neo-klassieke stukken worden afgewisseld met sublieme power metal riffs zoals je ze op de platen van Tony Macalpine tegen kunt komen. Toch is het geen aftreksel geworden van de eerder genoemde artiesten, het is een goede zelfstandige plaat maar wel in de stijl van een bijzonder goed gelukt eerbetoon.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.