Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Lorna Shore – Pain Remains
Century Media Records
Release datum: 14 oktober 2022
“Deze jonge man heeft een techniek, daar wordt je akelig van”
7.5/10
Perry Boleij I 14 oktober 2022

Volgens Lorna Shore is dit ‘Pain Remains ‘het moeilijkste album dat ze gemaakt hebben. Omdat ze steeds meer succes kregen, met bijvoorbeeld de single ‘To The Hellfire’, werd de druk enorm hoog om dit succes te overtreffen. ‘Pain Remains’ is het product van de persoonlijke en creatieve hel die de band’s gehele carrière al markeert. Het feit dat Will Ramos als nieuwe zanger vanaf 2020 live stand in en nu dan permanent zanger van de band is, is naar mijn mening een positieve boost voor Lorna Shore. Deze jonge man heeft een techniek, daar wordt je akelig van.

Het eerste nummer van het album ‘Welcome Back, O’ Sleeping Dreamer’ begint met een mooi zweverig stuk gecomponeerd door gitarist Andrew O’ Connor. Na 1.5 minuut krijgen we gevarieerde stemtechnieken en virtuoos gitaarspel. Nummer 2 ‘Into The Earth’ is een stuk minder gevarieerd. ‘Sun//Eater’ heeft een mooi intro met koorzang. Hierbij lijkt het of je op avontuur gaat met de band. Na het intro etaleert Will Ramos weer wat hij waard is voor de band. Het avontuurlijke blijft heel het nummer mee zweven. ‘Cursed To Die’ is een beetje van hetzelfde, alleen de zang is iets beter te volgen. ‘Soulless Existence’ is dan weer een wat trager nummer.

Het nummer ‘Apotheosis’ begint weer met een koor en met de brul, schreeuw en krijs van de zanger is dit wel een mooie combinatie. Het 7de nummer ‘Wrath’ heeft iets meer tempowisselingen maar het klinkt uiteindelijk wel veel van hetzelfde. Dan begint het drieluik ‘Pain Remains’ 1 begint met een mooi rustig symfonisch stukje en eindelijk horen we in dit nummer de gitaristen eens wat beter, mooi.

Het 2e van het trio is een beetje hetzelfde als de rest ook hier komt weer een mooie gitaarsolo voorbij.

‘Pain Remains’ 3 begint weer met een avontuurlijk stuk en barst na ongeveer 1,5 minuut los in het geluid wat we heel de cd al hebben gehoord. De productie is goed geslaagd maar voor mijn gevoel wel wat over de top. De stem van Will Ramos is er een om te koesteren dit geeft de afwisseling in de nummers. Voor de liefhebbers is het een vette plaat geworden en die moeten hem dan ook zeker in hun collectie hebben.