Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Kissin’ Dynamite – Back With A Bang
Napalm Records 
Release datum: 5 juli 2024
“Van songs als het titelnummer, ‘My Monster’ en het uitnodigende ‘Raise Your Glass’ word je simpelweg goedgeluimd.”
8.3/10
Vera Matthijssens I 8 juli 2024

Stadionrock is niet enkel een Amerikaans gebeuren. In 2007 besloten enkele Duitse jonkies in de voetsporen van Mötley Crüe, Bon Jovi en Def Leppard te treden en hardrock uit de jaren tachtig levendig te houden door een nieuwe generatie. Dat lukt hen aardig. De vijf dertigers (inmiddels) zijn toe aan hun achtste album ‘Back With A Bang’ nadat het Napalm Records debuut ‘Not The End Of The Road’ uit 2022 zonder dralen nummer 2 haalde in de Duitse hitlijsten.

Veel flashy videoclips, het uiterlijk van een hairband, uiterst catchy songs en uit het leven gegrepen teksten blijken het nog altijd best te doen. Het is dan ook een kunst op zich om zulke aanstekelijke songs te schrijven en we kunnen stellen dat zanger Hannes Braun en zijn broer Ande (gitarist) het metier perfect machtig zijn. Voorzien van een nieuwe drummer (Sebastian Berg) klinkt de band fris en meer bevlogen dan ooit. Bovendien is de frontman ook bekwaam om alles op te nemen en te mixen. Enkel de mastering liet Kissin’ Dynamite over aan Robin Schmidt en die knoppentovenaar is genomineerd voor Grammy’s.

Twaalf compacte songs met kop en staart nemen je mee op een trip langs eindeloze wegen, waar het stof zelden wegtrekt en de geur van diesel en wodka nooit ver weg is. Van songs als het titelnummer, ‘My Monster’ en het uitnodigende ‘Raise Your Glass’ word je simpelweg goedgeluimd. De band houdt een opzwepend tempo aan en neemt slechts in het weemoedig gezongen ‘The Best Is Yet To Come’ en in afsluiter ‘Not A Wise Man’ enige gas terug. Leuk is het om een talkbox te horen in het swingende ‘More Is More’. De songs bevatten vurige gitaarsolo’s en een knaller als ‘The Devil Is A Woman’ gaat zeker potten breken. Kissin’ Dynamite kan er nu ook terug live tegenaan gaan en dat doen ze o.a. met een uitgebreide Europese tournee die hen eind oktober en begin november ook in Nederland en België brengt. Ben je te vinden voor een avondje ophitsende ontspanning, zorg dan dat je erbij bent.