Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
King Bull – What Happened Here?
Golden Robot Records
Release datum: 30 oktober 2020
“De muziek is pakkend en Amerikaans (pop) rockend, maar heeft ook een nonchalante rammelende punk rand en een kenmerkende stem.”
7.7/10
Cor Schilstra I 23 oktober 2020

Een tijdje geleden kreeg ik een aankondiging van een YouTube clip van King Bull in mijn mail. De eerste beluistering heeft me deze band direct op een denkbeeldig “in de gaten houden” lijstje doen zetten. Ergens dook een “Tom Petty and the Stooges” associatie op, die niet meer weg is gegaan. Met redelijk hoog gespannen verwachtingen beluister ik nu dan ook de digitale debuut EP.

De muziek is pakkend en Amerikaans (pop) rockend, maar heeft ook een nonchalante rammelende punk rand en een kenmerkende stem. Net als bij Tom Petty zal de vocale bijdrage niet door iedereen als mooi ervaren worden, maar kan ondergetekende in ieder geval meestal behoorlijk meenemen en overtuigen. Het nasale kan vaak aan de eerder genoemde Tom Petty doen denken, maar bij de uithalen zou zelfs een naam als Axl Rose of Jon Olivia kunnen opduiken. De nummers zijn knap catchy geschreven en blijven lekker hangen, terwijl de ruwe randjes voor de extra “bite” zorgen; bij vlagen kan ook een Wildhearts sfeertje opduiken. Om Nicke van The Hellacopters te citeren; “ieder liedje draait om een pakkende hook”. Dat is iets wat de jongens van King Bull in ieder geval ook begrepen hebben. Dit zijn muziekjes die direct aanzetten tot meebewegen en mee blèren dus. Hopelijk zal dit werkje ook op vinyl uitkomen, want liefhebbers van dit soort werk (zoals ondergetekende) lusten dit wel van de draaitafel! Wel jammer dat het aanstekelijke ‘Sha-Na-Na’ (kijk maar eens op YouTube) het niet tot de release gehaald heeft. Zeker weer zo’n bandje om in de gaten te blijven houden!