Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Killswitch Engage – Live At The Palladium
Metal Blade Records
Release datum: 3 juni 2022
“Jammer dat de reacties van een livepubliek ontbreken en dat vind ik persoonlijk een minpuntje want je kan evengoed de twee studioalbums gewoon na elkaar afspelen”
Koen de Waele  I 20 mei 2022

Op zes augustus 2021 organiseerde de Amerikaanse band Killswitch Engage een streaming event in The Palladium in Worcester –  Massachusetts, de staat waar ze vandaan komen. Twee albums werden daar integraal na elkaar gespeeld: het laatste album ‘Atonement’ welke in 2019 uitkwam en het gelijknamige ‘Killswitch Engage’, het debuut waar het in 2000 allemaal met begon.

Alles werd in goede banen geleid door twee regisseurs en van die avond verschijnen nu de cd en Blu-ray. Killswitch Engage kreeg in hun carrière maar liefst drie Grammy Award nominaties en stond in hun thuisland met meerdere albums in de hitlijsten. Hun combinatie van hardcore met death metal zorgde ervoor dat ze ook in Europa op zowat elk metal festival hoog geafficheerd staan.

Die twee albums worden na elkaar ‘live’ gespeeld. De enige toebrenging is dat de afsluiter van het debuut ‘One Last Sunset’ werd vervangen door ‘Just Barely Breathing’ uit het in 2002 uitgebrachte album ‘Alive or Just Breathing’. Op de geluidskwaliteit valt niets op te merken, deze is perfect. De totale speelduur is zeventig minuten. De Blu-ray duurt tien minuten langer en start met een voorwoord van de band over het waarom van de stream en dat het toch een beetje ongemakkelijk was om voor lege zaal te spelen. De show zelf is vlot gefilmd en je ziet er alle muzikanten gedetailleerd hun ding doen. Jammer dat de reacties van een livepubliek ontbreken en dat vind ik persoonlijk een minpuntje want je kan evengoed de twee studioalbums gewoon na elkaar afspelen. Zanger Jesse Leach houdt zijn bindteksten tot een absoluut minimum dus daar hoef je het ook niet voor te doen.