Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Kazjurol – Multi Dead World
GMR Records
Release datum: 27 september 2019
Tekst: Ramon – 23 september 2019
“Naast een aantal nieuwe nummers, zijn er ook vijf oude tracks opnieuw opgenomen, om hun old school vibe in een vernieuwd elan te kunnen brengen, met modernere middelen.”
7.4/10

Het Zweedse Kazjurol bestaat al sinds 1984 en werd opgericht als thrash metal band. En hoewel de erfenis daarvan nog prima te horen is, zou hun stijl tegenwoordig toch eerder passen in de lijn van de hardcore bands uit de jaren 90. Op dezelfde manier als Anthrax ook tot de legendarische thrash scene gerekend wordt, als voorbeeld. De band stopte formeel in 1994, maar twee originele leden hebben de band weer nieuw leven ingeblazen.

Naast een aantal nieuwe nummers, zijn er ook vijf oude tracks opnieuw opgenomen, om hun old school vibe in een vernieuwd elan te kunnen brengen, met modernere middelen. De sfeer op het album is agressief op een manier zoals die van stedelijke bands klinkt. In alle opzichten dringt het hardcore element zich naar de voorgrond, hoewel er ook hier en daar typische atonale thrash solo’s te horen zijn. Voor liefhebbers van ouderwetse elleboogdansjes is dit en zeer interessante release, waarbij oud en nieuw hand in hand de toekomst tegemoet gaan, voor de fans van pure thrash metal kan het even schakelen zijn.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.