Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Kause 4 Konflikt – Fornication Under Control Of King
Deadlight Records
Release datum: 31 januari 2020
Tekst: Koen de Waele – 15 januari 2020
“Harde riffs en melodieus gitaarwerk zorgen voor een vlot album dat je moeiteloos in een ruk beluistert.’’
8.3/10

Na het in 2016 verschenen EP ‘Behaviour’, slaat de Franse thrash en hardcore sensatie Kause 4 Konflikt hevig terug met het volwaardige debuut album ‘Fornication Under Control Of King’. De band mixt moderne thrashmetal met hardcore. Hierdoor krijg je een stevig album voor de kiezen dat bulkt van scherpe riffs en agressieve zangpartijen. Zanger SBT OTS schreeuwt, brult en roept dat het een lust is. Harde riffs en melodieus gitaarwerk zorgen voor een vlot album dat je moeiteloos in een ruk beluistert.

Hier en daar werden wat samples toegevoegd. De hedendaagse maatschappij met talloze protestacties zorgden voor een eersteklas inspiratiebron om tot kritische teksten te komen. Na de intro wordt ‘You Sign For It’ op je afgevuurd. Snelle riffs en beukende drums met hier en daar wat groove erin zorgen voor een zalig en energievol nummer. Op de refreinen, laat ook de rest van de band zich niet onbetuigd. Aan het einde toe komt Samuel L Jackson zijn beroemde quote uit Pulp Fiction nog eens horen. Soms ligt het tempo al eens wat lager maar krijg je dan ter compensatie wat dikke lompe hardcore riffs te horen. Op ‘Jawbreaker’ wordt de zang letterlijk uitgespuwd. De veelvuldige meerstemmige refreinen laten dit ontaarden in een puikt crossover nummer.

Kause 4 Konflikt laat de energiemeter stevig in het rood gaan. Thrash, hardcore en crossover fanaten mogen hierbij dik in de handen wrijven.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.