Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Iron Savior – Skycrest
AFM Records
Release datum: 04 december 2020
“Fans van de band kunnen weer blind op aanschaf overgaan. Ken je de band nog niet, maar ben je wel weg van Duitse metalgroepen als Blind Guardian, Rage of Gamma Ray, dan wil je dit ding ook gewoon hebben!”
8.3/10
Jori van de Worp I 23 november 2020

In de categorie bands die maar niet van ophouden weten valt ook het Duitse Iron Savior. Met ‘Skycrest’ brengt de vierentwintigjarige band nu album nummer dertien uit, gemiddeld een album in minder dan twee jaar dus. Het leuke van Iron Savior is dat de enorme productiviteit nooit ten koste is gegaan van de kwaliteit. Workaholic en zanger/gitarist Piet Sielck heeft het ook dit keer weer dik voor elkaar, want ‘Skycrest’ is wederom een verdomd lekkere Duitse metalplaat geworden!

Na instrumentaal intro ‘The Guardian’ trapt de plaat met de beukende titelsong weinig subtiel af. De herkenbare harmonische gitaren en natuurlijk de stem van Piet, die voornamelijk doet denken aan landgenoten Jens Carlsson van Persuader en Hansi Kürsch van Blind Guardian. Voor de kenner bevat dit album nul verrassingen en bij een band als Iron Savior is dat alleen maar goed nieuws. De nummers zijn allemaal weer op en top herkenbaar. Het maakt niet uit of nou luistert naar het rappe ‘Our Time Has Come’, het meer groovy ‘Souleater’ of het meer futuristische ‘Welcome To The New World’. Het hele album is gewoon Duitse heavy metal van de bovenste plank, die naast de eerdergenoemde bands ook namen als Rage, Running Wild en Gamma Ray oproept. De enige vreemde eend in de bijt is hier wellicht ‘Raise The Flag’, die meer aan een band als Saxon doet denken. En gelukkig ook op dit album weer een ballad met ‘Ease Your Pain’. Alles bij elkaar een lekker gevarieerd album, maar tegelijkertijd een album wat gewoon prima in de traditie van deze band past.

‘Skycrest’ is dus een album wat gewoon typisch Iron Savior is, en daar is helemaal niks mis mee. Fans van de band kunnen weer blind op aanschaf overgaan. Ken je de band nog niet, maar ben je wel weg van Duitse metalgroepen als Blind Guardian, Rage of Gamma Ray, dan wil je dit ding ook gewoon hebben!