Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Inner Missing – Deluge 
Inverse Records
Release datum: 23 juni 2021
“Met een bandnaam als Inner Missing is het allerminst vreemd dat de muziek een intens, onbestemd verlangen uitstraalt.”
8.1/10
Vera Matthijssens I 13 augustus 2021

Met een bandnaam als Inner Missing is het allerminst vreemd dat de muziek een intens, onbestemd verlangen uitstraalt. Achter deze naam schuilt het duo (en echtpaar) Sigmund (zang, gitaar) en Melaer (toetsen, bas). In 2008 werd dit project opgericht en sindsdien kende men een grote productiviteit, zodat we bij ‘Deluge’ van het achtste studioalbum kunnen spreken. Inner Missing is nu getekend door Inverse Records en dit zet de poort naar het westen open.

De acht melancholieke songs in gotische doomstijl vallen te categoriseren als vergelijkbaar met Anathema ten tijde van ‘Eternity’ en ‘Alternative 4’. Ook dat verbaast ons niet, want het is ons al opgevallen dat Rusland – in dit geval Sint-Petersburg – best goede gothic/doom/death metal bands heeft die allemaal nog trouw zijn aan de jaren negentig sound en laat dat nou net de glorietijd zijn.

‘In The Haze’ en ‘Trice Of Verve’ bevestigen die verwantschap aan Anathema, ‘Locusts’ is een vlotte instrumentale passage en ‘Elegy’ een mooie pianoballade waar de smart van af druipt. De diepe stem van Sigmund roept ook wel wat herinneringen aan Peter Steele op, terwijl ‘Deluge’ zelf dan weer knipoogt naar My Dying Bride. Het moge bij deze duidelijk zijn waar dit duo de mosterd haalt, maar het resulteert wel in een mooie, integere plaat. De band deelde al het podium met onder andere. My Dying Bride, Katatonia, Saturnus en Throes Of Dawn.