Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Illumishade – Another Side Of You
Napalm Records
Release datum: 16 febuari 2024
“En dan hebben we het nog niet eens gehad over de echte ster binnen de band, namelijk zangeres Fabienne Erni!
7.7/10
Sjak Roks 12 febuari 2024

Wat oorspronkelijk was begonnen als een afstudeerproject voor de universitaire muziekstudie van zangeres Fabienne Erni, is nu uitgegroeid tot een echte band en nog eens een verdomd goede ook. Het talent was al onmiskenbaar aanwezig op het in 2020 verschenen debuut ‘ECLYPTIC: Wake Of Shadows’, maar deze opvolger ‘Another Side Of You’ toont aan dat Illumishade als band verder doorgegroeid is.

Ook op deze tweede plaat blijft Illumishade trouw aan haar symfonische metal roots, al dient te worden gezegd dat de composities op ‘Another Side Of You’ over het algemeen iets minder heavy zijn dan het materiaal op het debuut. Dat betekent zeker niet dat dit nieuwe werkstuk minder kwaliteit biedt, integendeel! De geoffreerde nummers zijn dik in orde en vooral de uitvoering is onberispelijk. Het gitaarwerk van Jonas Wolf klinkt lekker fris en energiek, maar het zijn toch vooral de orkestrale partijen van toetseniste Mirjam Skal die instrumentaal gezien de meeste indruk maken. Gecombineerd met het erg aanstekelijk materiaal levert dit een zeer genietbaar eindresultaat op.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de echte ster binnen de band, namelijk zangeres Fabienne Erni! Haar uitstekende vocalen zorgen er echt voor dat Illumishade zich weet te onderscheiden en zeker tot de meest interessante nieuwkomers binnen het genre behoort. Luister maar eens naar nummers zoals ‘Enemy’, ‘Riptide’ en de waanzinnig mooie ballad ‘Fairytale’, die nogmaals aantoont dat Fabienne Erni tot de buitencategorie behoort. Op de afsluitende piano-ballad ‘Verliebt’ is Epica-toetsenist Coen Jansen nog te horen als gastmuzikant en zingt Erni in haar moedertaal Zwitserduits.

Ondanks het feit dat ‘Another Side Of You’ een speelduur van bijna zestig minuten kent weet de plaat van begin tot eind te boeien. Dit Illumishade gaat een mooie toekomst tegemoet, dat is een conclusie die we op basis van de tot op heden uitgebrachte twee albums gemakkelijk kunnen trekken!