Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Ian Parry – In Flagrante Delicto
Metal Mind Productions
Release datum: 21 februari 2020
Tekst: Sjak Roks – 08 maart 2020
“Zoals gewoonlijk brengt Ian Parry ons no-nonsense klassieke hardrock met een vleugje progressieve invloeden, waarbij altijd oog is en blijft voor het melodieuze aspect.”
7.8/10

De Engelse zanger Ian Parry is al meer als dertig jaar actief in het metal wereldje en heeft natuurlijk zijn sporen al ruimschoots verdiend. Naast zijn vocale bijdrage in Hammerhead, Elegy, Vengeance en zijn eigen Consortium Project heeft hij ook nagenoeg ontelbare gastbijdragen geleverd aan diverse andere platen en projecten. Naast al deze activiteiten is hij ook nog eens actief als solo-artiest en dit nieuwe solo-album ‘In Flagrante Delicto’ is inmiddels het vijfde werkstuk dat hij onder zijn eigen naam op de markt brengt.

Zoals gewoonlijk brengt Ian Parry ons no-nonsense klassieke hardrock met een vleugje progressieve invloeden, waarbij altijd oog is en blijft voor het melodieuze aspect. In die stijl voelt hij zich vocaal als een vis in het water en dat is ook wel weer te merken op deze nieuwe plaat want de tand des tijds heeft nog op geen enkele wijze vat gekregen op de stem van deze ouwe rocker. Sterker nog, hij levert hier een erg puike prestatie af en ook de instrumentalisten zoals bijvoorbeeld Stephan Lil (Vandeplas), Patrick Rondat (Elegy/Consortium Project), Timo Somers (Delain), Barend Courbois (Blind Guardian), Andreas Lil (Vandenplas) en Casey Grillo (Kamelot) laten zich niet onbetuigd.

Natuurlijk is de lijst met muzikanten ronduit imposant te noemen, maar het succes van een plaat valt of staat nog altijd met de kwaliteit van het song materiaal en het doet me deugd om te constateren dat Ian het wat dat betreft ook allemaal prima voor elkaar heeft. Beste voorbeelde daarvan zijn wat mij betreft het titelnummer ‘In Flagrante Delicto’, ‘Fool’s Paradise’ en ‘So Far, So Good’, maar de ware kracht van de plaat is dat er gewoonweg geen enkel zwak nummer op te vinden is. Vernieuwend is het allemaal niet, maar daar zit ik persoonlijk ook niet echt op te wachten. Concluderend kunnen we stellen dat ook dit vijfde Ian Parry solo-album ‘In Flagrante Delicto’ een erg geslaagd plaatje is geworden dat zijn weg naar de liefhebbers van klassieke hardrock wel zal gaan vinden.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.