Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Hypnos – The Blackcrow
Einheit Produktionen
Release datum: 30 oktober 2020
“Drie jaar na ‘The Whitecrow’ is het tijd voor de ‘The Blackcrow’ om z’n donkere vleugels uit te slaan!”
8.2/10
Sicktus I 15 oktober 2020

Zo’n drie jaar na ‘The Whitecrow’ brengt Hypnos de opvolger van die toen zeer goed ontvangen conceptplaat uit. ‘The Blackcrow’ borduurt verder op het concept dat zanger/bassist Bruno op ‘The Whitecrow’ neerzette, maar focust dit keer op de donkere kant van de mensheid en menselijk gedrag.

Muzikaal is de plaat ook donkerder, dreigender en bij vlagen aggressiever dan de voorganger. Hypnos houdt in de composities deels vast aan de op ‘The Whitecrow’ ingezette koers, maar keert tegelijkertijd ook wat meer terug naar haar roots: ‘The Blackcrow’ doet het zonder de epische orkestrale elementen en ladingen gastmuzikanten / gastzangers. De band houdt echter de duistere toon en sfeer vast. Minder ‘exotische’ ingrediënten dus, zonder dat de variatie in de (sterke) composities daardoor aan wordt getast. Mooi voorbeeld is het deels voortjagende, deels traag-maar-onstopbaar bulldozerende ‘Vae Victis’, dat vervolgens eindigt met een melancholische solopartij. Eén van de hoogtepunten op ‘The Blackcrow’, net als het razende titelnummer en bijna tien minuten klokkende doom/death beest afsluiter ‘In Grief’. Vooral op de tweede helft van de plaat gaat het gas soms iets terug en wordt aggressie en tempo ingeruild voor zwaarmoedigheid en loodzware riffs.

Als bonustrack heeft de band het titelnummer van haar debuut, ‘In Blood We Trust’ opgenomen. De nieuwe versie heeft een betere productie en is (mede daardoor) wat aggressiever, maar verder lijkt het nummer behoorlijk op de oude versie. Met ‘The Blackcrow’ levert Hypnos een schijf vol gevarieerde composities, vol grauwe death metal. Drie jaar na ‘The Whitecrow’ is het tijd voor de ‘The Blackcrow’ om z’n donkere vleugels uit te slaan! De CD versie komt uit via Einheit Produktionen, het Tsjechische Monster Nation tekende voor de LP versie.