Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Hot Breath – Rubbery Lips
The Sign Records
Release datum: 09 april 2021
“De pakkende riffs, energieke drive en aanstekelijke harmonieën worden heel knap gecombineerd, zonder dat het ergens slappe, of overduidelijk commerciële hap kan worden.”
8/10
Cor Schilstra  I 07 april 2021

De zes-track EP die de band als debuut uitbracht, heeft al menig rondje gemaakt op mijn platenspeler, en verveelt nog steeds niet. Met redelijk hoge verwachtingen heb ik dan ook de digitale promo van deze eerste langspeler binnengetrokken, en ik moet zeggen dat de verwachtingen ingelost worden. De spelvreugde, energie en muzikaal vakmanschap knallen je tegemoet! De mix van zeventigerjaren MC5, Kiss, Stooges, Sweet (of door vrouwelijke vocalen misschien meer Suzie Quattro) met hedendaags Scandinavisch Rawk ‘n’ Roll sausje, smaakt weer voortreffelijk!

De na-na-na’s en oehoehoe’s vliegen je om de oren en maken het geheel prettig harmonieus consumeerbaar, maar het haalt (gelukkig) nergens de energie of kartelrandjes vanaf. De pakkende riffs, energieke drive en aanstekelijke harmonieën worden heel knap gecombineerd, zonder dat het ergens slappe, of overduidelijk commerciële hap kan worden. Misschien kan de ‘White Wedding’ door Sue Saad And The Next variatie in de vorm van ‘Who’s The One’ een beetje als de vreemde eend in de bijt gezien worden, maar ook hier zijn de gitaarbijdragen erg lekker en verder moet je toch concluderen dat dit gewoon een erg goede plaat is geworden. Enkele absolute luistertips; de energiek gedreven opener ‘Right Time’, het arrangement en enkele individuele details van de muzikanten (groots gitaarwerk en invulling ritmesectie) van ‘Adapted Mind’ en hoe een goede riff, hook en timing een vrij simpel stuk helemaal omhoog kunnen liften in ‘One Hit (To The Body)’. En ja, deze is gelukkig ook weer verkrijgbaar in vinylversie.