Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Hot Breath – Hot Breath
The Sign Records
Release datum: 18 oktober 2019
Tekst: Cor – 19 oktober 2019
“De zes liedjes zitten boordevol energie, strakke, pakkende riffs, creatieve hooks, en spetterende gitaren in combinatie met overtuigende vocalen.”
8.5/10

Het zijn schijnbaar allemaal vriendjes van elkaar, die muzikanten in Scandinavië. Ze doen het namelijk allemaal maar met elkaar; muziek maken dan. In de diverse interviews die ik met bands uit deze regio heb gehad, spreken ze allemaal vol lof over elkaar en ze doen ook veel package tours. Nu hebben we dan een bijeengeraapt zooitje van Honeymoon Disease (ook een hele gave band, zo heb ik pas geleden ontdekt dankzij Andy van Grande Royale), Grand en Hypnos.

Dat deze heren en dame muziek kunnen maken moge duidelijk zijn; rete strak en heel erg catchy rawk ‘n’ roll, waarbij gedacht kan worden aan een mix van Kiss, MC5, Thin Lizzy en Stooges; inderdaad ook erg als The Hellacopters en soortgenoten dus. Aangezien ik zelf dit soort muziekjes erg kan waarderen, maar inmiddels ook een beetje het kaf van het koren kan onderscheiden, mag ik wel zeggen dat we hier met een toppertje in het straatje te maken hebben. De zes liedjes zitten boordevol energie, strakke, pakkende riffs, creatieve hooks, en spetterende gitaren in combinatie met overtuigende vocalen, en dit alles in een ietwat nonchalante en ongepolijste sound die direct binnenkomt. Zo hoor ik het graag! Eén kanttekening; het is een debuut EP met slechts zes nummers die te snel afgelopen zijn. Ze hadden er ook een iets langer volledig album van mogen maken.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.