Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Horsehunter – Day Of Doom Live
Magnetic Eye Records
Release datum: 11 december 2020
“Zodra ‘Nuclear Rapture’ begint wordt wél duidelijk waarom het label heeft gekozen om juist deze band een live album toe te zeggen.”
7.5/10
Bart Meijer I 04 december 2020

Ik moet toegeven dat ik het soms gewoon helemaal verkeerd heb. Bijvoorbeeld toen ik dacht dat Australië geen grote, muzikale toevoegingen had in deze wereld. Toen ontdekte ik Mournful Congregation, toch één van de betere doom bands op aarde. Nu krijg ik dit album van Horsehunter opgestuurd en moet ik toegeven dat ook qua sludge metal dit werelddeel echt niet achterloopt. Okay, ik dacht na het eerste nummer wel zoiets van: dit kan er best mee door, maar toen de tweede track (van vier) van start ging werd mijn stoner metal ziel wel vrij bevredigd.

In elk geval, ook dit album is onderdeel van Magnetic Eye Records’ tienjarig jubileum, dat zij vierden met de Day Of Doom, een eendaags festival waarvan er vier bands, waaronder Horsehunter, opgenomen werden en nu als serie uitgegeven worden op cd en vinyl. Zoals ik al aangaf was ik niet echt onder de indruk van het eerste nummer ‘Bring Out Yer Dead’, wat echt niet slecht is, maar gewoon erg middelmatig, We kunnen dit met gemak in het stoner-sludge genre plaatsen en zodra ‘Nuclear Rapture’ begint wordt wél duidelijk waarom het label heeft gekozen om juist deze band een live album toe te zeggen. Dit is echt goud namelijk.Up tempo, kneiterfijne riffs en een stem die, nadat je er aan gewend bent geraakt tijdens nummer één, heerlijk in het gehoor ligt. Hierna weet Horsehunter ook te imponeren met geluiden die doen denken aan Sabbath, maar toch wel echt eigen zijn.

Tijdens de naweeën van “Stoned To Death’, waarin we een superzwaar eb- en vloed gevoel te verduren krijgen dankzij het immense bas- en gitaargeluid, horen we dat de band absoluut niet vies is van een portie stoner-doom. Fans van al deze genres zullen dan ook bij het beluisteren van deze plaat aan hun trekken komen. Fijn! Op naar het vierde album.