Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Herman Frank – Two for A Lie
AFM Records
Release datum: 21 mei 2021
“Dit is de muziek die we van deze groep verwachten en de fans van de goeie ouderwetse teutonic terror kunnen hun hart dan ook vol ophalen aan ‘Two For A Lie’”.

 

8.5/10
Jori van de Worp  I 15 mei 2021

De naam Herman Frank staat al jaren garant voor een stabiele stroom goude oldschool heavy metal. Ook in 2021 stelt hij niet teleur en komt hij met de opvolger van zijn vorige soloplaat ‘Fight The Fear’. De titel van dit nieuwe werkje is ‘Two For A Lie’ en bevat alles wat je van een album van Herman Frank gewend bent. Dat is dus een tiental onvervalste gloednieuwe teutonic metal krakers die het verleden eer aandoen en tegelijkertijd helemaal bij de tijd zijn. Verder zijn er natuurlijk de moddervette gitaren die je mag verwachten van een van de bijdragers aan de all-time klassieker ‘Balls To The Wall’. De vocalen zijn weer van Rick Altzi, ook actief bij Masterplan en At Vance.

De alleszeggende titel van het openende stuk is ‘Teutonic Order’, een Accept-achtige riff tekent dit sterke stuk maar de donderende baslijn van Michael Müller (ook Jaded Heart) valt ook direct op. De zanglijnen van Rick springen heen en weer tussen de snerpende teutonic stijl en zijn melodische kant in het refrein. Een erg dynamisch stuk en een sterke opener van dit album. Nummers als ‘Venom’ en ‘Danger’ zitten echt richting de oldschool Accept, terwijl een stuk als het groovy ‘Liar’ juist veel moderner aanvoelt. Door het afwisselen van snellere stukken zoals ‘Hate’ en meer staccato songs als ‘Open Your Mind’ blijft het album over de hele lengte de aandacht vasthouden, en juist het feit dat er weinig verrassends wordt gedaan is het sterke punt van het album. Dit is de muziek die we van deze groep verwachten en de fans van de goeie ouderwetse teutonic terror kunnen hun hart dan ook vol ophalen aan ‘Two For A Lie’. Toch nog een knipoog naar een ander verleden met ‘Stand Up And Fight’, waar je bijna letterlijk ‘Kill The King’ van Rainbow in kan plakken.