Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Hellride – Goodbyes To Forever
Fastball Music
Release datum: 17 april  2020
“Het beperkte instrumentarium van twee akoestische gitaren maakt het op de duur wel vrij eentonig, maar de heren kunnen wel zingen en spelen.”
7/10
Vera Matthijssens I 15 mei 2020

Hellride noemt zichzelf een akoestische metal band. Slechts twee akoestische gitaren en zang. Daarmee heeft het trio vooral veel opgetreden sinds het begin in 2010, zelfs op Ragnarök en Wacken. In 2013 brachten ze wel een album uit, genaamd ‘Acousticalized’. Wegens tijdsgebrek en logistieke redenen heeft men besloten om nu een pauze in te lassen, maar niet vooraleer men afscheid neemt met een laatste album. En dat is ‘Goodbyes To Forever’.

De laatste jaren had men best nog wat nieuwe songs geschreven en die heeft men, samen met een cover van ‘Young Turks’ van Rod Stewart, op dit laatste album geplaatst. Het Duitse trio zingt voortreffelijk, dikwijls ook meerstemmig. De rauwe zang van Tom Klosser klinkt soms geëxciteerd, dan weer vervormd en in de refreinen is de samenzang zo zoet als bij Crosby, Stills, Nash & Young. Het beperkte instrumentarium van twee akoestische gitaren maakt het op de duur wel vrij eentonig, maar de heren kunnen wel spelen. En zingen. Luistertips zijn ‘Napoleonized’, ‘Air Supremacy’ en – vanwege de herkenbaarheid – ‘Young Turks’. Ik begrijp alleen niet waarom men dit akoestische metal noemt, want zoals men zelf zingt in het nummer ‘Metal This Not Is’ is dit helemaal geen metal en het zijn ook geen akoestische versies van metal songs. Wel leuk voor bij de open haard.