Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Hanging Garden – Citylight Sessions (EP)
Agonia Records
Release datum: 19 april 2024
“Je zou haast kunnen zeggen dat dit de synthwave versie van hun muziek is en vandaar dat het als trouwe fan soms wel wennen kan zijn.”
8.1/10
Vera Matthijssens I 16 mei 2024

We hebben de Finse doom/death/gothic metal band Hanging Garden altijd trouw gevolgd. Vorig jaar nog, verscheen in maart 2023, het meest recente studioalbum ‘The Garden’. Wel is de muzikale evolutie van de Finnen altijd kalmer en gepolijster geworden en die trend zet zich door op dit schijfje. Het is namelijk geen nieuw materiaal, maar zes songs uit die voorgaande plaat ‘The Garden’ worden hier sereen en akoestisch gebracht in een knusse setting live. Geen grunts, weg is het ‘death metal’ element, maar het is wel mooi. De songs zijn wel degelijk helemaal anders dan in hun originele versie.

Het concert vond plaats in de galerijruimte van design company Paja & Bureau. De band brengt de songs op een kunstzinnige, etherische manier. Naast de helder cleane zang van beide vocalisten is ook het instrumentarium merkwaardig te noemen, want men ging aan de slag met synthesizers, galmende gitaar soundscapes en drum machines. Je zou haast kunnen zeggen dat dit de synthwave versie van hun muziek is en vandaar dat het als trouwe fan soms wel wennen kan zijn. Voorlopig is dit enkel digitaal verkrijgbaar, maar het hele gebeuren is gefilmd met de bedoeling om dit later ook op video uit te brengen. Op YouTube kan je kennismaken met deze gestripte uitvoering van de band.