Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Hallowed Fire – Pillars of Lies
Self Released
Release datum: 24 januari 2020
Tekst: Dennis van ‘t Hoofd – 04 februari 2020
“‘Monsters in Disguise’ doet me denken aan Metallica en zou op ‘Hardwired… To Self-Destruct’ absoluut niet misstaan.”
8/10

Negen maanden na de release van hun debuut EP ‘Decade of Darkness’ meldt de jonge thrash metal band Hallowed Fire uit Heerhugowaard zich al weer met een nieuwe 5-track EP getiteld ‘Pillars of Lies’. De vier heren en dame presenteren hierop vier nieuwe tracks plus een live bonus track van het nummer ‘Hatchet’ opgenomen in Amsterdam.

De EP opent sterk met het titelnummer ‘Pillars of Lies’ dat meteen heerlijk voor zich uit galoppeert met een sterke Bay Area thrash metal vibe en een dikke gitaarsolo bevat om je vingers bij af te likken. Het volgende nummer ‘Monsters in Disguise’ doet me denken aan Metallica en zou op ‘Hardwired… To Self-Destruct’ absoluut niet misstaan. ‘Bring Out Your Demons’ heeft een aanstekelijk refrein en in afsluiter ‘Fearless’ speelt het vijftal met stevige grooves die wat meer naar de stijl van Lamb of God neigen. Zanger Rob Mandjes heeft een indrukwekkend stembereik en heeft geloof ik goed naar Hetfield en Blythe geluisterd.

Wat nog meer positief opvalt aan deze EP is het heldere geluid en dan met name de krachtige mix van producer (en voormalig Aborted gitarist) Mendel bij de Leij die hier uitstekend werk aflevert. Het keurig verzorgde artwork en de mooie digipack ronden deze release in helemaal af. Hallowed Fire speelde reeds in het voorprogramma van gevestigde acts als Angelus Apatrida, Evil Invaders, Distillator en Exhorder en geeft met ‘Pillars of Lies’ wederom een sterk visitekaartje af, waardoor we hopelijk nog veel van deze West-Friezen zullen gaan horen!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.