Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Gypsy Railhead – The Watchers
Self Released
Release datum: 01 februari 2020
Tekst: Wim Rueter – 08 april 2020
“Als dit mijn muzikale debuut was geweest, had ik ook een maskertje opgezet.”
4/10

Twee jaar na oprichting komt het Amerikaanse Gypsy Railhead met hun debuut EP ‘The Watchers’. Na jarenlang als drummer actief te zijn geweest zocht Duke Hardrider een nieuwe uitdaging. Hij pakte de gitaar op en bombardeerde zich tot zanger van zijn nieuwe trio Gypsy Railhead. De wereld zat volgens hem immers te wachten op een band die weer terug greep naar hardrock zoals deze ooit bedoeld was. Getooid met witte maskers gaan de mannen de Nu Metal golf te lijf. Dat zijn nog eens grootse plannen niet?

Vol verwachting of de vijf nummers op deze EP mij gaan redden van al die zogenoemde verfoeilijke modernistische rockmuziek druk ik op play. Tot mijn stomme verbazing is er geen noot hardrock in de klassieke vorm terug te horen. In plaats daar van krijg ik een bak Grunge achtige en rommelig gespeelde muziek voor mijn kiezen. Alleen het derde nummer ‘The Reaper’  laat iets van een Black Sabbath invloed doorsijpelen. Hardrider had beter achter zijn drumkit kunnen blijven, vocaal is het allemaal wel erg krakkemikkig en zijn gitaarspel ontstijgt de middelmaat nimmer. Als Gypsy Railhead zo nodig voorop in de strijd moet tegen alle moderne varianten van hardrock, dan ben ik bang dat deze zelfverklaarde strijd verloren is voordat ie goed begonnen is. Als dit mijn muzikale debuut was geweest, dan had ik ook een maskertje opgezet.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.