Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

GRIM ORDEAL komt met ROB POL MEMORIAL: ROB 'N ROLL

De 42 jarige Grim Ordeal drummer Rob Pol is bij een verkeersongeval in Neede omgekomen

16-01-2020

GRIM ORDEAL komt met ROB POL MEMORIAL: 100% Rob ‘N ROLL (O% Hippie) in Burgerweeshuis

Nadat Grim Ordeal drummer Rob Pol vorig jaar op 42 jarige leeftijd overleed bij een auto-ongeluk in Neede, was de vraag bij zijn band Grim Ordeal: ‘Wat nu?’ Daar zijn ze nog niet uit, maar om hun drummer en vriend uit Twello te eren is er in april een tribute-avond in het Burgerweeshuis. Nog één keer proosten, headbangen en horns up voor Rob.

Op 11 april staat Grim Ordeal met bevriende bands in het Burgerweeshuis, om hun vriend en bandlid muzikaal te eren, onder de naam 100% Rob ‘n Roll. Het is het eerste optreden van de band sinds het overlijden van de drummer, misschien ook wel het laatste. Grim Ordeal speelt een set met gastdrummers.

Line up:
Grim Ordeal
Disquiet
The Lucifer Principle
The Heritance
Grown Cold
Skaldgrim

Honderd procent rock ‘n roll, nul procent hippie. Het was een vaste uitspraak van Rob Pol (42), drummer van de zware heavy metalband Grim Ordeal uit Deventer. “Het was een soort running gag tussen hem en de gitarist van de band, die elkaar ook het langst kennen”, zegt Eelco de Boef, tekstschrijver en boeker van de band. De uitspraak kwam ook veelvuldig terug in de grafredes van de rocker, die vorig jaar om het leven kwam bij een noodlottig ongeval in Neede.

Nu prijkt de uitspraak (of een deel daarvan) pontificaal op de poster waarmee de band een speciale tribute-avond aankondigt op 11 april in het Burgerweeshuis, om hun vriend en bandlid muzikaal te eren. De naam? 100% Rob ‘n Roll. Het is het eerste optreden van de band sinds het overlijden van de drummer, misschien ook wel het laatste.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.