Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Ghost Iris – Comatose
Long Branch Records / SPV
Release datum: 7 mei 2021
“Op hun inmiddels vierde album bewijzen de Denen van Ghost Iris dat ze metalcore fris en spannend kunnen houden door er enthousiast tegenaan te gaan en zich album na album steeds nog verder kunnen perfectioneren.”
8/10
Koen de Waele I 1 augustus 2021

Op hun inmiddels vierde album bewijzen de Denen van Ghost Iris dat ze metalcore fris en spannend kunnen houden door er enthousiast tegenaan te gaan en zich album na album steeds nog verder kunnen perfectioneren. Behalve vier albums, heeft de band nog een pak andere ervaring opgedaan en dat is door meedogenloos te blijven touren wat hun behalve Europa ook al in Japan heeft gebracht en dat als support van toch wel grote namen zoals Dream Theater, Jinjer, After The Burial en Soen. Nu ja, toen touren nog mocht tenminste.

Na een korte intro wordt er geopend met ‘Desert Dread’ waar Mark Hunter van Chimaira zanger Jesper komt bijstaan. Er wordt stevig tegenaan gegaan en stukken metalcore, hardcore en deathcore worden naast krachtige heldere zangpartijen mooi met elkaar afgewisseld met een topnummer als gevolg. Maar Ghost Iris levert ook nog het bewijs dat ze zonder gasten prima kunnen musiceren. ‘Paper Tiger’ bulkt van uitstekende ritmes en laat heel wat boze emoties in de zang horen terwijl het volgende ‘Cult’ na een agressievere ondertoon meer luchtige en emotievolle breaks en zangpartijen laat horen. Die combinatie tussen emoties en meer furieuze elementen worden in elk nummer geïmplementeerd en zorgt voor de nodige variatie en spanning. De enige uitzondering is ‘ebb//flow’ waar wat de poprichting wordt uitgegaan. ‘Comatose’ is in elk geval alweer een dik schot in de roos.