Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
From The Depth – Moments
Rockshots Records
Release datum: 28 augustus 2020
“From The Depth is een symfonische Helloween, een Sonata Arctica met ballen, en is misschien nog wel het best te vergelijken met landgenoten Vision Divine. Dit alles samengebracht op één verdraaid prettig album, luisteren dus die handel!”
8.3/10
Jori van de Worp I 18 augustus 2020

Power metal uit Italië, moet ik nog meer zeggen? Meestal niet, maar dit keer dus wel! From The Depth is dan wel Italiaanse power metal, maar tegelijk is deze band meer dan dat. Niet alleen omdat ze zich niet beperkt tot slechts een overdaad aan keyboards, maar ook omdat de kwaliteit van de songs en ook de muzikanten verrassend hoog is voor een relatief onbekende band als dit. De ‘Moments’ die we aan dit album spenderen zijn dan ook erg prettige exemplaren.

Een lekkere riff opent ‘Immortal’ en hier komen ook zeker de keyboards al snel om de hoek kijken, maar niet op een manier dat het overheersend wordt. Wat daarna opvalt is de veelzijdige stem van Raffaele “Raffo” Albanese, die zowel melodisch als Timo Kotipelto (Stratovarius) kan zingen als schel en snerpend als Andi Deris (Helloween). ‘Spread Your Fire’ volgt en brengt een serieuze thrash invloed met zich mee, een nummer wat zo van een Helloween album als ‘7 Sinners’ geplukt had kunnen zijn. Op ‘Ten Years’ hebben we een lekker eigenzinnig nummer met veel tempowisseling te pakken met vooral een erg leuke en verrassende solo. Ook het volgende ‘Streets Of Memory’ is een erg prettige compositie met smakelijke piano en Raffo die ook de lage regionen van zijn stembereik opzoekt. Ik kan me in deze hittegolf weinig voorstelling meer maken van de substantie die bezongen wordt in het epos ‘Just Ice’, maar het is hier dat ik definitief om ben betreft de kwaliteiten van deze band. Mocht je nog verdere overtuiging nodig hebben, dan is de progressieve powerballad ‘From The Depth’ wat je zoekt. Gevoelig en breekbaar met de piano als basis, maar toch krachtig als de andere instrumenten erbij komen. En verdraaid, wat is dit enorm tof gezongen!

Het eerste nieuwe werk van deze band in zes jaar, dus mocht je net als ik nog niet bekend zijn met de band of ze alweer vergeten zijn is dat te vergeven. Dat maakt het des te leuker om te ontdekken waar dit getalenteerde groepje muzikanten tot in staat is. From The Depth is een symfonische Helloween, een Sonata Arctica met ballen, en is misschien nog wel het best te vergelijken met landgenoten Vision Divine. Dit alles samengebracht op één verdraaid prettig album, luisteren dus die handel! ‘Moments’ is een album wat de liefhebber in het power metal genre niet wil missen.