Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Fortress Under Siege – Atlantis
Rock Of Angels Records
Release datum: 09 oktober 2020
“De twee gitaristen hebben geen last van geldingsdrang en laten elkaar de ruimte om te schitteren, wat resulteert in fijne harmonieën die tot de topattracties op dit album horen.”
7.5/10
Jori van de Worp I 01 oktober

Met ‘Atlantis’ is het Griekse heavy metal gezelschap Fortress Under Siege toe aan album nummer drie. Bij Arrow Lords of Metal hebben we nooit eerder aandacht aan de band besteed en de reden dat de band nu wel onder onze aandacht komt ligt vast bij hun nieuwe contract bij Rock Of Angels Records. Aan het begin van het album valt direct het stevige en rijke geluid op wat je mag verwachten bij een band bestaande uit wel zes man. Fortress Under Siege bestaat uit twee gitaristen, drummer, bassist, toetsenist en een tot zanger gepromoveerde of gedegradeerde (dat laat ik aan jullie) gitarist. Die laatste doet het trouwens verdraaid goed met zijn “Biff Byford meets Tobias Sammet” stemgeluid.

Hoewel de plaat vrij straightforward heavy metal aftrapt met ‘Love Enforcer’ en ‘Lords Of Death’, heeft Fortress Under Siege toch ook wel zijn progressieve neigingen. Die horen we voor het eerst op de titelsong en zeker ook op ‘Silence In Our Words’. De twee gitaristen hebben geen last van geldingsdrang en laten elkaar de ruimte om te schitteren, wat resulteert in fijne harmonieën die tot de topattracties op dit album horen. Luister alleen al eens naar de twee korte instrumentalen ‘Holding A Breath’ en ‘Lethe’. Qua teksten put de band onder andere uit mythologie van eigen bodem en dat biedt natuurlijk mogelijkheden te over. Achilles, Hector, Spartacus zijn een paar van de namen die langskomen in de fijne progressieve power metal van Fortress Under Siege. Met goed doordachte muziek, heerlijke gitaren en prima teksten schaart dit album zich in de categorie bovengemiddeld. Fans van progressieve power metal bands als Mob Rules, Tad Morose en Evergrey moeten dit plaatje zeker de kans geven!