Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Fleddy Melculy geef spoedcursus assertiviteit op nieuwe single 'NEE!'

20-03-2023

Ver vóór sluitingstijd van je stamkroeg naar huis? Je ouders uitnodigen om gezellig te komen eten? Een romantische film op TV kijken? Wenkbrauwen knippen? Gezellig shoppen in de stad of naar Ikea en de Action? De was strijken? De vijf antichlisten van de Belgische metalband Fleddy Melculy geven hun wat meer timide en schuchtere mannenbroeders op de nieuwe single ‘NEE!’ een spoedcursus assertiviteit. ‘NEE!’ staat op Fleddy’s nieuwe (4e) studio-album ‘Antichlist’ dat op vrijdag 31 maart via Sony Music verschijnt, waarna het sympathieke vijftal in de toerbus stapt voor Benelux shows; onder anderen op Paaspop. De single gaat zoals altijd weer vergezeld door een toffe video.

Bezie ‘NEE!’ onder deze paragraaf.

Fleddy: “Taboe doorbrekend als we zijn, snijden we op onze nieuwe single ‘NEE!’ alweer een moeilijk onderwerp aan; een thema waar niet vaak wordt over gesproken; een heet hangijzer dat de meeste mensen wijselijk uit de weg gaan: mannenemancipatie. Ik hoor boze feministen alweer roepen – en ze hebben volledig gelijk – WHAT THE FUCK!? Mannenemancipatie, bestaat dat wel? Om ze voor te zijn: nee dat bestaat niet, en gelukkig maar.”

Fleddy vervolgt: “Disclaimer! Fleddy Melculy is een trouwe voorvechter van gelijke kansen. We zijn dol op volbloed feministen en aanbidden onze vrouwelijke partners to the max! Maar soms moet je als man gewoon eens NEE durven zeggen. Want je zou ze de kost eens moeten geven. Van die gasten die op donderdagavond op café gaan en daar stoer tegen hun makkers brullen dat ze eens flink zullen gaan zuipen. En die, als ze om 22.30 uur een appje van hun lief krijgen waar ze blijven, hun leeg glas paniekerig op de toog klappen en met de staart tussen de benen naar huis vliegen.”

Fleddy (op dreef): “Die op zaterdagavond samen met hun lief op de bank een romcom zitten kijken terwijl ze liever in hun mancave een video marathon met films van Jean-Claude Van Damme en Steven Seagal hadden gezien. Speciaal voor die mannen is deze song. Nee zeggen omdat je geen zin hebt in kleren shoppen in de stad, in een diner met je schoonouders of om je neusharen uit te gaan trekken met een pincet. Heel simpel. Drie letters, kort maar krachtig: NEE!

Bezie het reeds eerder gepubliceerde ‘Vandaag Nog Wel’ en ‘DUDEDEEDURTWOonder deze paragraaf.

Frontman Fleddy bekijkt die steeds verdergaande afrekencultuur met argusogen: “Wij schrijven kritische songteksten over de wereld die we dagelijks observeren, en die een onuitputtelijke inspiratiebron is. We ventileren een duidelijke mening zonder daarbij iets of iemand moedwillig te willen kwetsen. Dat gezegd hebbende: we vinden het prima om zaken op de hak te nemen, inclusief – en vooral – onszelf. We ontzien niets of niemand. Onze lyrics zijn altijd met een flinke scheut humor; we lachen graag met hetgeen we dagelijks om ons heen zien, en dus ook met onszelf. Echter: de cancel culture wordt steeds extremer met als gevolg dat de vrijheid van meningsuiting verder onder druk komt te staan omdat meer mensen aanstoot nemen aan een grap, een mening of aan een song. Vaak is dit onterecht; en niet zelden is het zelfs vooral een schreeuw om aandacht en zelfpromotie. Dat is een zeer hachelijke ontwikkeling.”

Bezie eveneens  de reeds eerder uitgebrachte video’s voor ‘Fake’ en ‘Geen tijd Voor Spijt’ ginds onder.

Linkfire pre-order ‘Antichlist’ ALHIER.

Frontman Fleddy: “Wat is nog echt en wat fake? Van het nieuws tot muziek, van sport tot je eigen vrienden en familie. Het wordt steeds lastiger om alles wat nep is van de waarheid te onderscheiden. Maar zo lang het niet verveelt hebben de meeste mensen er geen probleem mee, toch? Wij hebben dat juist wél en stellen dit ontologische probleem dan ook graag aan de kaak op ‘Fake’ – na ‘Geen Tijd Voor Spijt’ die eerder dit jaar uitkwam, alweer de 2e single van ons nieuwe album ‘Antichlist’. Dat gaat onder meer over oud worden, mannenemancipatie, koude voeten, behang, haat en dat de wereld natuurlijk helemaal naar de kloten is.

De Belgische metalsenstatie kondigt ook voor 2023 weer aan de Benelux onveilig te maken met een reeks nieuwe shows. 

FLEDDY MELCULY ‘ANITCHLIST’ TOURNEE 2023
*with special guests TUSKY (NL)
 
08 April ’23 – Paaspop – Schijndel (NL) sold out
14 April ’23 – Tivoli-Pandora – Utrecht (NL)*
15 April ’23 – Muziekgieterij – Maastricht (NL)*
16 April ’23 – 013 – Tilburg (NL)*
20 April ’23- Viernulvier (Vooruit) – Gent (BE)*
22 April ’23 – Q-Factory – Amsterdam (NL)*
26 April ’23 – Het Depot – Leuven (BE)*
28 April ’23 – Vera – Groningen (NL)*
29 April ’23 – Doornroosje – Nijmegen (NL)*
11 May ’23 – Le Delta – Namur (BE)*
August ’23 – Dynamo Metal Fest – Eindhoven (NL)

Alle info en tickets via www.fleddymelculy.com/tour

fotocredit-Karel-Duerinckx

Social media