Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Fleddy Melculy deelt op nieuwe single ‘DUDEDEEDURTWO’ gouden tip voor besparing op hoge energiekosten

17-02-2023

In deze barre tijden van hoge inflatie, vooral veroorzaakt door explosieve energie- en gasprijzen, wordt uw geld steeds minder waard. Ergo: alles wordt duurder, tot de pinten in de kroeg toe. Dus is het hoog tijd voor financieel advies over hoe geld te besparen. En laat dat advies vandaag eens uit een totaal onverwachte hoek komen, want de Belgische metalsensatie Fleddy Melculy (wier vijf bandleden allen een Master hebben in respectievelijk FinanceRisk ManagementFinancial AnalysisCorporate Finance- en Kapitaalmarkten en Accountancy – ook al lopen ze daar niet mee te koop) dropt haar gloednieuwe single ‘DUDEDEEDURTWO’. ‘DUDEDEEDURTWO’ staat op Fleddy’s nieuwe (4e) studio-album dat op vrijdag 31 maart via Sony Music verschijnt, waarna het sympathieke vijftal in de tourbus stapt voor Benelux shows. De single gaat zoals altijd weer vergezeld door een duizelingwekkende video.

Bezie ‘DUDEDEEDURTWO’ onder deze paragraaf.

Fleddy: “Neem eerst en vooral even de tijd om de titel van de nieuwe single tot u te nemen: DUDEDEEDURTWO. Spreek het traag uit en er zal heel wat duidelijk worden: DOE-DIE-DEUR-TOE! That’s right, eindelijk weer een maatschappelijk relevant thema om mee uit te pakken. Immers: wat is er hatelijker dan mensen die ergens binnenkomen en achter hun gat de deur niet toe doen, terwijl de energiebedrijven intussen handenwrijvend hun centen zitten te tellen? Daar kan dus veel van gezegd worden en dat doen wij dan ook op de ons kenmerkende meesterlijke wijze. Tekstueel diepgaand en muzikaal met een uitgekiende crossover sound waar het hele nieuwe album is door doordrenkt.”

Bezie het reeds eerder gepubliceerde ‘Vandaag Nog Wel’ onder deze paragraaf.

Frontman Fleddy bekijkt die steeds verdergaande afrekencultuur met argusogen: “Wij schrijven kritische songteksten over de wereld die we dagelijks observeren, en die een onuitputtelijke inspiratiebron is. We ventileren een duidelijke mening zonder daarbij iets of iemand moedwillig te willen kwetsen. Dat gezegd hebbende: we vinden het prima om zaken op de hak te nemen, inclusief – en vooral – onszelf. We ontzien niets of niemand. Onze lyrics zijn altijd met een flinke scheut humor; we lachen graag met hetgeen we dagelijks om ons heen zien, en dus ook met onszelf. Echter: de cancel culture wordt steeds extremer met als gevolg dat de vrijheid van meningsuiting verder onder druk komt te staan omdat meer mensen aanstoot nemen aan een grap, een mening of aan een song. Vaak is dit onterecht; en niet zelden is het zelfs vooral een schreeuw om aandacht en zelfpromotie. Dat is een zeer hachelijke ontwikkeling.”

Bezie eveneens  de reeds eerder uitgebrachte video’s voor ‘Fake’ en ‘Geen tijd Voor Spijt’ ginds onder.

Linkfire pre-order ‘Antichlist’ ALHIER.

Frontman Fleddy: “Wat is nog echt en wat fake? Van het nieuws tot muziek, van sport tot je eigen vrienden en familie. Het wordt steeds lastiger om alles wat nep is van de waarheid te onderscheiden. Maar zo lang het niet verveelt hebben de meeste mensen er geen probleem mee, toch? Wij hebben dat juist wél en stellen dit ontologische probleem dan ook graag aan de kaak op ‘Fake’ – na ‘Geen Tijd Voor Spijt’ die eerder dit jaar uitkwam, alweer de 2e single van ons nieuwe album ‘Antichlist’. Dat gaat onder meer over oud worden, mannenemancipatie, koude voeten, behang, haat en dat de wereld natuurlijk helemaal naar de kloten is.

De Belgische metalsenstatie kondigt ook voor 2023 weer aan de Benelux onveilig te maken met een reeks nieuwe shows. 

FLEDDY MELCULY ‘ANITCHLIST’ TOURNEE 2023
*with special guests TUSKY (NL)
 
08 April ’23 – Paaspop – Schijndel (NL) sold out
14 April ’23 – Tivoli-Pandora – Utrecht (NL)*
15 April ’23 – Muziekgieterij – Maastricht (NL)*
16 April ’23 – 013 – Tilburg (NL)*
20 April ’23- Viernulvier (Vooruit) – Gent (BE)*
22 April ’23 – Q-Factory – Amsterdam (NL)*
26 April ’23 – Het Depot – Leuven (BE)*
28 April ’23 – Vera – Groningen (NL)*
29 April ’23 – Doornroosje – Nijmegen (NL)*
11 May ’23 – Le Delta – Namur (BE)*
August ’23 – Dynamo Metal Fest – Eindhoven (NL)

Alle info en tickets via www.fleddymelculy.com/tour

fotocredit-Karel-Duerinckx

Social media