Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Feuerschwanz – Warriors
Napalm Records
Release datum: 3 mei 2024
“Na de verovering van het Duitstalige gebied in Europa is het nu tijd voor de volgende stap: potten breken in het buitenland. Tien van hun grootste succesnummers zijn herbewerkt en voorzien van nieuwe arrangementen met Engels als voertaal.”
8.3/10
Vera Matthijssens I 6 mei 2024

Feuerschwanz moet wel één van de meest actieve folk metal bands uit Duitsland zijn! In de zomer van 2023 kwam hun meest recente studioalbum ‘Fegefeuer’ uit, gevolgd door hitnoteringen in de Duitse charts en een uitverkochte tournee doorheen de Heimat. Intussen bestaat de band al 20 jaar! Nederig begonnen als comedy act op Germaanse middeleeuwse markten, leerden zij de kneepjes van het vak. Je moet het hen nageven dat ze weten wat het publiek verwacht van een avondje folkloristisch vertier met een metalen sausje eroverheen. Na de verovering van het Duitstalige gebied in Europa is het nu tijd voor de volgende stap: potten breken in het buitenland.

Dat is het streefdoel met het nieuwe album ‘Warriors’. Tien van hun grootste succesnummers zijn herbewerkt en voorzien van nieuwe arrangementen met Engels als voertaal. ‘Memento Mori’ (met gastzanger Chris Harms van Lord Of The Lost), ‘Wardwarf’ (met Francesco van Wind Rose) of ‘Song Of Fire And Ice’ (met Patty Gurdy), ze houden allemaal stand in hun nieuwe gedaante. Alsof dat niet voldoende is voor de fans om tot aanschaf over te gaan, zijn er ook nog twee nieuwe songs aan toegevoegd. ‘The Unholy Grail’ pende men zelf. Leden van Orden Ogan en Dominum zijn te horen in deze nieuwe single. Bovendien is er ook nog een cover van ‘Valhalla Calling’ dat je mogelijk kent van Miracle Of Sound uit ‘Assassin’s Creed’. Het past helemaal bij de stijl van de achtkoppige band die ook nu vol enthousiasme de songs ingeblikt heeft. Om de daad bij het woord te voegen in verband met nieuwe zieltjes winnen: Feuerschwanz is op 11 mei al te zien in België op het Durbuy Rock festival en later dit jaar op het Alcatraz festival in Kortrijk. Voor Nederland kiest men het zaalcircuit. In november treedt de band op in Eindhoven en Haarlem. Gegarandeerd een feestavond op aanstekelijke folk metal muziek met een bont gezelschap op het podium.

Photo Credit: Stefan Heilemann