Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Feuerschwanz – Todsünden
Napalm Records
Release datum: 30 december 2022
“Zo vond ik hun versie van ‘Warriors Of The World’ (Manowar cover) wel bijzonder leuk in beeld gebracht in de videoclip. Als Manowar fan heb ik er al talloze keren van genoten. Ze doen dat prima”
8/10
Vera Matthijssens I 13 januari 2022

Eerst een parodie op het middeleeuwse folk metal genre dat gretig aftrek vindt in Duitsland, daarna één van de meest actieve telgen van dat genre met eigen nummers. Dat is de geschiedenis van Feuerschwanz in een notendop. Een jaar geleden brachten ze op de laatste dag van het jaar nieuw werk uit (‘Memento Mori’), nu doen ze dat nog eens dunnetjes over.

Ditmaal is het een schijfje voor onder de kerstboom met allemaal covers. Er is wel een beetje sprake van recyclage. Een deel van die covers was immers al te vinden op bonusmateriaal als je een speciale editie aanschafte van eerdere studioalbums ‘Das Elfte Gebot’ en ‘Memento Mori’. Voordeel is natuurlijk dat je al die covers nu samen in één ruk kan beluisteren wanneer je deze ‘Todsünden’ onder de loep neemt. Daar zitten wel leuke sfeermomenten tussen, maar ophefmakend is dat allemaal niet natuurlijk. Nu is Feuerschwanz natuurlijk geen band die pretendeert om vernieuwend bezig te zijn, hier staat vlot entertainment centraal. Zo vond ik hun versie van ‘Warriors Of The World’ (Manowar cover) wel bijzonder leuk in beeld gebracht in de videoclip. Als Manowar fan heb ik er al talloze keren van genoten. Ze doen dat prima. Anderzijds zitten er ook wel covers tussen van popsongs en Duitse artiesten die niets met metal te maken hebben. Dat is natuurlijk de uitdaging om daar iets behapbaar van te maken. ‘Gimme! Gimme! Gimme!’ van ABBA en Ed Sheeran zijn daar goede voorbeelden van. Feuerschwanz doet dat echter als volleerde muzikanten en met respect, dus ben ik wederom droevig dat ik niet in Duitsland woon om deze band te zien.