Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Feuerschwanz – Die Letzte Schlacht (DVD)
Napalm Records
Release datum: 6 augustus 2021
“Natuurlijk zal dit automatisch meer succes hebben in Duitstalig gebied, maar desalniettemin willen we erop wijzen dat deze band goed weet waar men mee bezig is en de zaken erg professioneel aanpakt.”
8/10
Vera Matthijssens I 14 augustus 2021

Middeleeuwse folk metal is in Duitsland al jaren populair, themafestivals genoeg in dat genre. Feuerschwanz ontstond zelfs als parodie op die stijl, maar boert inmiddels goed genoeg om gewoon deel uit te maken van die scène. Hun derde live registratie ‘Die Letzte Schlacht’ (‘The Final Battle’) bevat twee shows. Virtuele shows, want in januari 2021 was er een live stream waarbij de ambachtelijke band kriskras doorheen haar materiaal fietste.

De heren en dames maken er een uitbundige presentatie van met veel pyro’s, lichteffecten en onderhoudende (Duitse) teksten. Vorig jaar in de zomer kwam hun meest recente studioalbum uit, genaamd ‘Das Elfte Gebot’. De virtuele releaseshow van dat album vind je op de tweede schijf/dvd. Als extra nodigt de band bevriende muzikanten uit op het podium. Zo vervoegen leden van Saltatio Mortis en Patty Gurdy de band tijdens ‘Hauptmann Und Maid’ en ‘Schildmaid’ en verschijnt Angus McFife (Gloryhammer) ten tonele om de Ed Sheeran-cover ‘I See Fire’ te zingen.

Als fan kan je nu onbeperkt vanuit de zetel genieten van de imposante locatie Burg Abenberg en de feestelijke uitvoeringen van de songs. Natuurlijk zal dit automatisch meer succes hebben in Duitstalig gebied, maar desalniettemin willen we erop wijzen dat deze band goed weet waar men mee bezig is en de zaken erg professioneel aanpakt. Naast de shows staat er ook een voorwoord, een ‘making of’ en een aftermovie op de dvd. Op een tweede schijfje vind je een ‘schattenkamer’ en muziekvideo’s.