Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Felskinn- Enter The Light
ROAR! Rock Of Angels Records
Release datum: 25 februari 2022
“Liefhebbers van bands als Pretty Maids, Shakra en Kissin’ Dynamite kunnen dit album blind aanschaffen”
8.4/10
Henk Biesterveld I 11 februari 2022

Felskinn, het zal niet gelijk een belletje doen rinkelen bij het grote publiek maar liefhebbers van melodieuze hardrock doorspekt met pompende heavy metal invloeden zullen deze band vast al een keer gehoord hebben. Zo niet, ga dat dan zeker doen wanneer dit album uitkomt en zoek de band op Spotify even op want ook het vorige album ‘Mind Over Matter’ is zeer behoorlijk. De eerste singles ‘Darkness In Your Eyes’ en ‘World Will End’ van dit nieuwe album zijn inmiddels ook daar te vinden. Deze songs geven een goede doorsnee van wat je kan verwachten van deze band. Eerstgenoemde song is tevens de opener van dit album en dendert er na een kort intro als een op hol geslagen sneltrein zonder noodrem vandoor. Melodieus, pompend en een productie met de precisie van een Zwitsers uurwerk zorgen ervoor dat de aandacht gelijk gepakt wordt. Tja, als je dan een dan toch een album moet openen dan maar gelijk vuurwerk, lekker! Het album klinkt als een klok en met een mixer als Jacob Hansen (Volbeat, Arch enemy, Pretty Maids) achter de knoppen mag je dat natuurlijk ook wel verwachten. 

‘Send The Angels Down’ is gelijk de volgende voltreffer en bewijst dat de band prima op dreef is. Het gas wordt amper teruggenomen en dat gebeurt eigenlijk pas bij de nieuwe single ‘World Will End’ welke het midden houdt tussen een semi ballad en een slepende hardrock track zoals Europe die liet horen op ‘Prisoners In Paradise’ maar dan wel een stuk heavier. Het album is dan al gevorderd tot de vijfde track en er is nog geen moment van verveling of verslapping aanwezig. De geheel nieuwe band is onder leiding van oprichter en klassezanger Andy Portmann hier ook eenvoudig weg te goed voor. Beide gitaristen Martin Rauber en Tom Graber hebben hun zaakjes prima voor elkaar en laten prima riffs en solo’s horen terwijl de ritmesectie bestaande uit Beat Schaup (bas) en Ronnie Wolf op drums alles feilloos dicht timmert.

‘The Saviour Is Born’ is wat simpeler van opzet maar ook hier weer een prima solo en een vette half time beat halverwege de track. ‘Life Beyond The Line’ laat veel gelijkenis horen met het eveneens Zwitserse Shakra (prima band band ook). Ook hier weer die pompende gitaarlijnen ondersteund door een subtiel keyboard en een refrein dat je de eerste dagen niet meer uit je kop krijgt. ‘Lonely Heart’ is het langste nummer van de plaat en wat mij betreft ook een van de hoogtepunten. Een ingetogen refrein, gevolgd door een groot opgezet refrein, een subtiel middenstuk waarna een fraai opgebouwde gitaarsolo volgt voordat men teruggaat naar het refrein. Een superheavy eindriff maakt het nummer vervolgens helemaal af. ‘The Final Reason’ is dan net een tikkie te commercieel maar met ‘Where’ en ‘SixFiveFour’ wordt het album weer in heavy stijl afgesloten. Felskinn zet zich dit met album echt op de Europese metal en hardrock kaart. Liefhebbers van bands als Pretty Maids, Shakra en Kissin’ Dynamite kunnen dit album dan ook blind aanschaffen.