Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Faithsedge – Bleed For Passion
Scarlet Records
Release datum: 26 juli 019
Tekst: Wim Rueter – 26 juli 2019
“Aan het einde blijft er een album over waar meer in gezeten had als er een zanger met meer kwaliteit en karakter zijn kunsten had vertoond.”
7.3/10

Soms mis je wel eens een band in het woud van de vele releases die op je worden afgevuurd, en in dit geval betreft het de uit Florida afkomstige band Faithsedge. De band bestaat sinds 2011 en brengt met ‘Bleed For Passion’ alweer zijn vierde album uit. Deze plaat is voor mij de eerste kennismaking met deze melodieuze hardrockers. Naast zanger Giancarlo Floridia bestaat de band uit vrij bekende namen. Achter de drumkruk vinden we Matt Starr, ook actief bij Mr. Big en Ace Frehley, en op gitaar Alex de Rosso, die Dokken tot één van zijn voormalig werkgevers mag rekenen. De bas wordt beroerd door Tim Gaines, de man die jarenlang bij Stryper de kost verdiende. Je zou denken dat een band met zo een bezetting toch onderdak moet kunnen vinden bij een label als Frontiers, maar helaas moet de band het doen met het eveneens Italiaanse maar iets minder bekende Scarlet Records.

De tien nummers zijn geproduceerd door Alex de Rosso. Het geheel klinkt enigszins bedompt, mogelijk komt dit omdat ik dit album streaming beluister? Enfin, de nummers zitten compositorisch goed in elkaar en Dokken klinkt sterk door in het materiaal, al is het geheel iets steviger te noemen. De heren muzikanten laten overtuigend hun kunsten horen. Vooral de Rosso trakteert de luisteraar geregeld op heerlijk gitaarwerk. De ritme sectie Starr en Gaines staat als een huis, maar je bent als band zo sterk als je zwakste schakel, en die breekbare schakel is zanger Floridia. De beste man valt een beetje in het niet tussen al die profs en zijn stemgeluid heeft weinig karakter. Aan het einde blijft er een album over waar meer in gezeten had als er een zanger met meer kwaliteit en karakter zijn kunsten had vertoond. Echt een gemiste kans. Je begrijpt dan ook meteen dat de band tot op heden geen groter label heeft kunnen verleiden.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.