Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Everyday Heroes – Tales Of Sin And Sorrow
Self Released
Release datum: 05 juni 2020
“Bij beluistering kon ik direct lijntjes trekken naar een heftige Mountain of een kruisbestuiving van Nickelback en Black Crowes.”
7.7/10
Cor Schilstra I 22 mei 2020

Direct met de opener ‘Texas Red’ wordt duidelijk welke kant dit op gaat: massieve, bluesy, soms naar Southern neigende hardrock. Een lichtelijk schuurpapieren stem over de solide basis van effectieve bas en drums met zwaar aangezette riffs van de slaggitaar en scheurende solo of slide maken veelal een heel mooi totaalplaatje. Qua ritmes en tempo wordt lekker en passend afgewisseld en de hooks zijn vaak erg pakkend, waardoor binnen kaders genoeg gevarieerd wordt om het spannend te houden.

Bij beluistering kon ik direct lijntjes trekken naar een heftige Mountain of een kruisbestuiving van Nickelback en Black Crowes. Om een meer recent referentiekader te scheppen; je zou ook in de richting van bijvoorbeeld Monster Truck of Trucker Diablo kunnen denken. Enkele luistertips; opener ‘Texas Red’ en ‘Breathe Again’ die op heel verschillende manieren beide uitblinken in combinaties van gitaar werk en hoe een stem erg effectief kan meeslepen. Qua opbouw van arrangement is ‘Without A Throne’ trouwens een schoolvoorbeeld van optimalisatie. Deze muziek zou ik graag op vinyl in de kast willen hebben (ook de hoes is het waard), maar volgens mij zullen we het met digitaal of CD moeten doen.