Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – WillemsFest 2020

WillemsFest wordt al sinds 2015 ieder jaar op Koningsdag georganiseerd door de vrijwilligers van Willemeen. Op 27 april 2020 vindt de zesde editie plaats in het jongerencentrum en subcultureel poppodium in Arnhem. Voor iedereen die geen zin heeft in een overvolle Korenmarkt kun je bij ons weer ouderwets genieten van gitaarmuziek. Het festival is zoals ieder jaar gratis toegankelijk. Tussen 13:00 uur en 22:00 uur zijn wij geopend en zullen er in ons café en in onze zaal bands spelen.

THANATOS + THE MONOLITH DEATHCULT + CLOUD RAT (USA) + DEAD MAN’S WALK + LEECHFEAST + BASILISK + SLACK TIDE + CHAUFFEUR + SPECIAAL ONDERWIJS + ROTTEN REMAINS + DOWN THE VALLEY

**Thanatos
Genre: Death / Thrash metal

Thanatos, de oudste Death Metal band van Nederland, begon al met spelen in 1984. Ze mogen dus best de grondleggers genoemd worden van het Death Metal geluid dat daarna is ontstaan in de lage landen. Ze brengen tegenwoordig een mix van Thrash en Death metal, naast de bakken met ervaring die ze meenemen. Dat dit een bruut feestje wordt met een volle bak geweld, staat wel vast! Een headliner waar we terecht trots op zijn. Te zien op Koningsdag in Willemeen, Arnhem.

 

**The Monolith Deathcult

Genre:Supreme Avant Garde Death Metal

The Monolith Deathcult kennen we natuurlijk om hun stevige brutal death metal uit hun eerste jaren, tegenwoordig produceren de heren een death metal geluid met elektronische invloeden. De band heeft inmiddels al meer dan 220 shows in 14 landen op hun naam staan, waaronder shows op Graspop Metal Meeting, Eistnaflug, Fall of Summer en velen anderen. Naast een hele serie EP’s hebben zij inmiddels ook zeven full-length albums uitgebracht, waarvan de laatste genaamd ‘Vergelding’ in het najaar van 2018 is uitgekomen. “The Monolith Deathcult kan zich meten met bands als Nile, Laibach, Ministry en Fleshgod Apocalypse en scoort qua originaliteit zelfs hogere ogen.” – Aardschok (NL)

**Dead Man’s Walk

Genre: Death / Thrash metal

Met een stevige basis van Thrash / Death metal en een sausje er overheen van groovende, lompe riffs met Scandinavische melodieuze invloeden weet deze vijf-mans formatie een behoorlijke sound neer te zetten. Op het podium geven zij een stevige en energieke show. Dead Man’s Walk heeft het podium onder andere gedeeld met namen als Kataklysm, Beheaded, etc.

**Basilisk
Genre: Stoner

Basilisk is een vijfkoppige band afkomstig uit Arnhem en produceert zware en agressieve groeven. De muziek van Basilisk is geïnspireerd door bands als Cult of Luna en Rage Against The Machine. Basilisk bracht in 2011 hun eerste EP, ‘The Original Stoner’ uit. In 2015 brachten ze ‘Into The Cockpit’ uit op Spotify en BandCamp.

Bekijk hier de video ‘Blind Obedience’: https://www.youtube.com/watch?v=ksDRUrHvUJI

 

**Cloud Rat (Grindcore / Punk)
https://cloudrat.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/cloudratgrind/

 

**Slack Tide
Genre: Progressieve melodieuze metalcore met invloeden van hardcore & avant-garde metal

Slack Tide is een melodieuze metalcore band uit vijf vrienden met een gedeelde passie voor metal. Harmonische gitaarstukken worden afgewisseld met zware riffs en explosieve drums, ondersteund door krachtig gegrom en geschreeuw om een dynamische set aan nummers te creëeren. Na de komst van Sander bij de band, die inmiddels zijn eigen stijl heeft gevonden, staat Slack Tide weer op het podium in het hele land.

 

**Leechfeast (Doom / Sludge)

https://leechfeast.bandcamp.com
https://www.facebook.com/leechfeastantispeed/

 

**Chauffeur
Genre: Post-Hardcore, Emo, Noise, Punk, Indie

https://open.spotify.com/artist/07DwsCbiIoFjJ4MOekppNe

 

**Speciaal Onderwijs

Genre: Nederpop en Psychedelische rock

Speciaal Onderwijs serveert een aanstekelijke noch lichtelijk freaky cross-over van Nederpop en psychedelische rock. Na shows in o.a. Metropool Hengelo, Eurosonic, Paradiso Amsterdam en de releaseshow in een uitverkocht Luxor Live is de debuutplaat ‘Verboden Voor Meisjes’ geboren. Laat je verleiden door misplaatste metaforen en vage hersenspinsels.

 

**Rotten Remains

Genre: Eind 80’s / Begin 90’s death metal De laatste band die we bekend maken is een 80’s / 90’s death metal cover band oet Twente! Klinkt dat niet goed? Lekker meelallen op de ouwe hits, dat beloofd een feest te worden.

 

**Down The Valley

Jan (12 jaar), Olle (11 jaar) en Sil (10 jaar) vormen samen Down The Valley. Onlangs brachten zij hun eerste album genaamd ‘Down The Valley’ uit. Inspiratie halen zij uit Bob Dylan en Jimi Hendrix. Check hieronder het nummer ‘Phantom Engineer’, en 27 april te zien bij ons op WillemsFest.

Date

Apr 27 2020

Time

13:00

More Info

Read More
Willemeen

Location

Willemeen
Willemsplein 1, 6811 KA Arnhem
REGISTER
QR Code