Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

VUIG FEST #2: Pizza Knife – Network 76 – Ruff Majik – Pig Frenzy – Wondkoorts

Vuig Fest is het gruizige garage, rock ‘n roll, noise event van Astrant! Hier krijgen bekende en onbekende garage, post-punk, psychedelic rock, trash-blues, noise, no-wave en fuzztone bands de kans om ons podium sonisch volledig af te breken en het publiek te doen veranderen in een wervelstorm.
Voor liefhebbers van Thee Oh Sees, Fuzz, Fugazi, Reverend Beatman, New Bomb Turks, Wavves en Ty Segall.

Na een toffe, vuige eerste editie kunnen we het daar natuurlijk niet bij laten. Deze keer wordt er ook nog eens een extra zaal toegevoegd aan het programma!

In garages, kelders, oefenhokken en andere kleine geluidsdichte bunkers over de hele wereld wordt hard gewerkt aan het produceren van de beste muziek ter wereld. Oké, op zijn minst een keiharde poging tot rete vette muziek dan. Deze staaltjes genialiteit mogen natuurlijk niet ongehoord blijven, daarom Vuig Fest!

▀ PIZZA KNIFE
Deze waanzinnig wilde garage-punkers scholen je in de kunst van live punk performance. Hierbij worden kostuums nog decoratie geschuwd en wordt je meegezogen in de beleving van nummers al Chicken Kebab en White Devil. Bereid je voor op een vuige zweetpartij en een flinke pogo-pit!
Link: https://pizzaknife.bandcamp.com/

▀ NETWORK 76
Deze Asmterdamse punk band wind er geen doekjes om en komt vanuit Amsterdam als een sloopkogel door de zaal!
Bereid je voor op een ruige show vol surfrock invloeden en Thee Oh Sees achtige taferelen.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=CfXHqFItANc

▀ PIG FRENZY
De unieke sound van deze Rotterdamse varkentjes is een combinatie van garage-rock met punk, post-punk en surf invloeden die je meesleept in een tornado van geluid en een wilde (soms bijna naakte) stage performance .
https://www.youtube.com/watch?v=6LUIDowzaEw

▀ RUFF MAJIK (Zuid Afrika)
Dit Zuid-Afrikaanse trio maakt een ruige mix van heavy, jagged and fuzzy sounds met psychedelische uitstapjes en doom invloeden.
Eerder dit jaar brachten ze hun tweede officiële album ‘Tårn’ uit op het Nederlandse label Lay Bare Recordings. Deze plaat werd met groot succes onthaald door een divers publiek en hun ‘European Siege’ volgde met een eerste show op Sonic Whip 2019.
https://ruffmajik.bandcamp.com/

▀ WONDKOORTS
Dit Arnhemse duo weet een unieke mix van psychedelische rock en garage-rock voor je neer te zetten die je meeneemt naar een lsd-overdosis landschap op het randje van een bad trip. Denk aan echo-vocalen, fuzzy riffs en vette drums afgeleverd in een (letterlijk) 60’s jasje.
https://www.youtube.com/watch?v=gUqEwE5U2Qg

Second Area by: BROKEN TOASTER RECORDS
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀
Broken Toaster Records is a Experimental/Art/Garage/Noise/Performance-art burst and is a continuing art piece by Kasper van Moll, in collaboration with artists Ide André and Jelle Slof. Broken Toaster Records was founded to record and publish performative actions involving sound, image, music and people.
This is gonna be a wild ride, trust us!

Live performances by:

▀ ULTRA VIOLENT VELUWE
Deze gelegenheidsband die speciaal voor Vuig Fest uit de veluwse drek is getrokken, produceert experimentele garage-noise-post-punk waar de kunst vanaf spat!

Date

Oct 25 2019

Time

19:00

More Info

Read More

Location

Astrant
Ede, Gelderland
REGISTER
QR Code