Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Unleash The Archers – Striker -NorthTale

Schot in de roos, Unleash The Archers komt naar Dynamo Eindhoven!Zin in een pot stevig, melodieuze Powermetal? Dan zit je deze avond goed in Dynamo. Deze avond 3 bands waar headbangen eigenlijk vanzelf gaat. Powermetal, Heavy Metal, goeie ouwe Hardrock verpakt in een package van 3 bands, Unleash The Archers (CAN), Striker (CAN) en Northtale (SWE).

UNLEASH THE ARCHERS

Met het in 2020 verschenen album “Abyss” heeft Unleash The Archers zijn pijlen aangescherpt en kun je er niet omheen dat we hier met getalenteerde muzikanten te maken hebben. Het Canadese kwartet combineert zijn opzwepende power metal met melodische death metal. Daarnaast is zangeres en frontvrouw Brittney Slayes gezegend met een strot van jewelste en beschikt ze over een flink bereik.

De band bestaat al 13 jaar maar nu zijn ze klaar om snel groter te worden. Met de nieuwe plaat “Abyss” en de live kwaliteiten die ze bezitten, is dat enkel een kwestie van tijd voordat die boogschutters ook jou weten te raken. Sinds ze in 2015 een contract hebben getekend bij Napalm Records, heeft de band hun fanbase aanzienlijk verbreed. Wij gaan er vanuit dat die fanbase nog groter word na hun uitgebreide Soul-Bounding Across Europe 2021-tour. Voordat Unleash The Archers 18 december naar Dynamo Eindhoven komt, kun je ze 22 augustus al live zien op Dynamo Metalfest!

SPECIAL GUESTS

STRIKER

Het Canadese Striker speelt de perfecte mix van heavy metal, hardrock en 80’s hair metal, zeg maar: Iron Maiden meets Warrant, Helloween meets Motley Crüe en Judas Priest meets Dokken. Krachtige en cleane zang, pakkende refreinen, harmonieën en indrukwekkende gitaarlijnen. Wil je “shredden”? Dan ben je bij deze band aan het goede adres. Door de sterke “Do-it-yourself” mentaliteit is Striker een van de snelst groeiende bands in de Canadese heavy metal scene. Striker won onlangs een Juno Award voor hun zelf opgenomen en geproduceerde album “Play to Win” en werkt momenteel aan nieuwe muziek.

NORTHTALE

Opener van de avond is het Zweedse/Amerikaanse/Braziliaanse power metal kwintet NorthTale. De band is geboren uit de honger naar metal anthems vol melodische gitaarriffs, snelle ritmes en vaak geharmoniseerde solo’s. In de woorden van gitarist Bill Hudson: “We willen de geweldige gouden jaren van power metal terugbrengen zoals eind jaren 90, toen Stratovarius, Helloween, HammerFall en al die bands op hun hoogtepunt waren!”. NorthTale’s debuut plaat (2019) heet dan ook heel toepasselijk “Welcome To Paradise”, een waar power metal paradijs. Inmiddels heeft de band materiaal geschreven voor een gloednieuwe plaat die voor begin 2021 gepland staat. We verwachten wederom een wervelwind aan epische metal.

Date

Dec 18 2021

Time

20:00

More Info

Read More

Location

Dynamo
Eindhoven
REGISTER
QR Code